Ce mănânci la micul dejun? E indicat să optăm pentru alimente ușoare precum cereale integrale, fructe proaspete și iaurt

Micul dejun e foarte important pentru a începe ziua cu energie și concentrare. Un mic dejun echilibrat îmbunătățește metabolismul și starea de bine pe parcursul zilei. Zălaru Ionuț, bucătar chef, spune că este indicat să optăm pentru alimente ușoare precum cereale integrale, fructe proaspete și iaurt. Acestea oferă nutrienți esențiali fără a îngreuna digestia.

Micul dejun poate îmbunătăți memoria, concentrarea și performanța academică la copii și adulți. Consumul de alimente bogate în nutrienți dimineața ajută la creșterea capacității de concentrare și la îmbunătățirea abilităților cognitive pe parcursul zilei.

„Am cam renunțat la breakfast-ul american. În ultima perioadă și eu mi-am schimbat stilul de viață. Am început să mă dau pe iaurturi, pe fructe pentru că mă simt mai bine și m-a ajutat la dieta pe care am ținut-o până în momentul de față. Am renunțat la prăjelile de dimineață, așa că am avut combinații de fructe cu iaurt, diferite fructe le-am pus doar pe farfurie ca să mănânc cum ar fi kiwi, banane și mi-a mers foarte bine și la dietă”, a explicat Zălaru Ionuț, bucătar chef, la Aleph News.

Alimentele sănătoase pentru micul dejun, cum ar fi cerealele integrale, fructele și nucile, contribuie la menținerea nivelului optim de colesterol și la reducerea tensiunii arteriale.

Exit mobile version