• Deși testele de sarcină sunt în general foarte precise, ele pot produce erori.
  • Instrucțiunile vă vor indica, de obicei, fereastra în care rezultatele testului vor fi exacte – de obicei, aproximativ cinci minute.
  • Deși neobișnuit, consumul de prea multă apă înainte de a face un test poate produce un rezultat fals negativ.

Atunci când faceți un test de sarcină, cea mai mare îngrijorare este probabil acuratețea rezultatului. Multe persoane împărtășesc această îngrijorare și ea poate persista chiar și după ce primesc un răspuns. Deși testele de sarcină sunt în general foarte precise, ele pot produce erori. Așadar, este important să știi cum să faci corect un test de sarcină, cât timp să aștepți rezultatele, precum și ce nu trebuie să faci înainte, în timpul și după efectuarea unui test de sarcină.

Există mai multe tipuri de greșeli pe care oamenii le fac atunci când fac un test de sarcină la domiciliu și care pot duce la rezultate inexacte. De exemplu, să nu aștepți să faci testul până când îți întârzie menstruația sau să bei multă apă înainte de test. Potențialele erori ale testului se împart în două categorii: cele legate de sincronizare și cele legate de interpretare.

Ce să nu faci înainte de a face un test de sarcină

Deși neobișnuit, consumul de prea multă apă înainte de a face un test poate produce un rezultat fals negativ. Acest lucru se datorează faptului că excesul de apă poate dilua nivelurile de hCG din urină atât de mult încât testul nu obține un rezultat pozitiv.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Așadar, evitați să beți cantități excesive de apă chiar înainte de a face testul. În plus, puteți evita această situație folosind urina de prima dimineață sau asigurându-vă că ați reținut urina timp de cel puțin 4 ore.

Faceți testul la momentul potrivit

Decizia de a decide când să faci un test de sarcină la domiciliu obișnuia să fie simplă: așteptai până în ziua în care îți lipsește ciclul și apoi făceai un test. Astăzi, poți obține un test de sarcină care pretinde că îți spune dacă ești însărcinată înainte de a nu-ți fi venit ciclul.

Deși aceste teste pot produce un rezultat precis, depinde de persoană. Nu toate persoanele care sunt însărcinate vor avea aceleași niveluri de hCG în urină. Această eroare nu este inerentă testului, ci mai degrabă momentului în care se face testul.

Nu te uita prea devreme la rezultat

Majoritatea testelor de sarcină la domiciliu au instrucțiuni explicite pentru efectuarea testului și citirea rezultatelor. De obicei, testele vă vor indica intervalul de timp exact în care trebuie să vă uitați la test pentru a obține rezultatul.

Trebuie să așteptați până la sfârșitul timpului alocat în instrucțiuni pentru a citi rezultatele testului, care este de obicei de unul sau două minute. Folosiți un cronometru sau o aplicație de cronometrare pe telefon pentru a ține evidența.

Nu te uita prea târziu

Deși nu vrei să citești rezultatele testului de sarcină prea devreme, nu vrei nici să aștepți prea mult. Dacă faci un test când te trezești, apoi sari direct la duș, s-ar putea să-ți continui ziua fără să verifici din nou testul.

Instrucțiunile vă vor indica fereastra în care rezultatele testului vor fi exacte – de obicei, aproximativ cinci minute. După ce a trecut acest interval de timp, testul ar putea produce un ușor rezultat pozitiv când, de fapt, nu a fost detectată hCG în urina dumneavoastră.