• Cu toții am fost sfătuiți să nu înghițim gumă de mestecat când eram mici.
  • Dacă reușești accidental să mesteci o gumă, aceasta va ajunge în stomac, iar aici este locul în care acidul intern al organismului lucrează pentru a descompune alimentele pe care le mănânci.
  • Dar – acidul nu dizolvă guma de mestecat – ceea ce înseamnă că aceasta continuă să călătorească prin stomac destul de mult în starea ei naturală.

Cu toții am fost sfătuiți să nu înghițim gumă de mestecat când eram mici. Când ești mic, este ușor să crezi că totul se va bloca, va cauza un blocaj sau orice alte mituri care ți s-au spus despre acest obicei oribil.

Dar acum a fost dezvăluit ce se întâmplă de fapt cu corpul tău dacă reușești să o mănânci. Probabil că este considerat de bun simț să nu înghiți guma de mestecat, dar uneori nu ai ce face. Dacă reușești accidental să mesteci o gumă, aceasta va ajunge în stomac, iar aici este locul în care acidul intern al organismului lucrează pentru a descompune alimentele pe care le mănânci.

Dar – acidul nu dizolvă guma de mestecat – ceea ce înseamnă că aceasta continuă să călătorească prin stomac destul de mult în starea ei naturală. În cele din urmă, lucrurile care se adună în stomac se vor mișca, indiferent dacă sunt sau nu descompuse de acid, așa că guma de mestecat își va continua călătoria spre tractul digestiv. Apoi va fi împinsă prin intestinul subțire, care are de fapt aproximativ șapte metri lungime, dar nu este digerabilă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Din acest motiv, va trece în intestinul gros, care măsoară aproximativ un metru și jumătate lungime, dar este mult mai lat decât intestinul subțire. Pe scurt – acesta este locul în care corpul tău transformă mâncarea în deșeuri – și aici guma va rămâne blocată într-unul dintre deșeurile care se formează în mod normal.

Așadar, în principiu, guma ar trebui să ajungă la un moment dat tot în toaletă. Problemele pot apărea dacă înghițiți o cantitate mare de gumă dintr-o dată, deoarece acest lucru poate duce la câteva probleme. Acest lucru se datorează faptului că o acumulare a substanței poate duce la un blocaj, dar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte rare.

În trecut au existat situații în care copiii au înghițit mai multe gume de mestecat într-o singură zi, iar acest lucru a dus la blocarea intestinelor lor, așa că există întotdeauna riscuri implicate. Dar, în general, dacă nu o faci atât de des, ai șanse să te descurci. Evident, cel mai bun lucru de făcut este să încerci întotdeauna să eviți să o înghiți complet.