• Din cauza pandemiei, multor oameni le este greu să facă sex în siguranță cu cei care nu locuiesc în casele lor, iar lipsa de intimitate poate avea consecințe neașteptate.
  • Experții au declarat că lunile fără atingere fizică dorită pot avea efecte negative asupra sănătății, cum ar fi creșterea anxietății, depresia și probleme de somn.
  • Lipsa intimității fizice poate contribui la singurătate, izolare și chiar la compromiterea sistemului imunitar.

Din cauza pandemiei, multor oameni le este greu să facă sex în siguranță cu cei care nu locuiesc în casele lor, iar lipsa de intimitate poate avea consecințe neașteptate.

Experții au declarat că lunile fără atingere fizică dorită pot avea efecte negative asupra sănătății, cum ar fi creșterea anxietății, depresia și probleme de somn.

Lipsa intimității fizice poate contribui la singurătate, izolare și chiar la compromiterea sistemului imunitar.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pentru persoanele care nu locuiesc cu un partener, izolarea a însemnat, teoretic, trei luni de celibat.

Să stai atât de mult timp fără sex sau atingeri intime poate fi mai mult decât frustrant.

Trei terapeuți sexuali și psihologi au explicat pentru Insider exact ce fel de ramificații văd la persoanele care nu experimentează contactul sexual pentru o perioadă lungă de timp, de la anxietate crescută la insomnie.

Orgasmele pot avea o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea anxietății, stimularea imunității și te ajută să dormi mai bine

Potrivit Dr. Rachel Needle, psiholog și co-director al Modern Sex Therapy Institutes, a face sex poate fi pozitiv pentru sănătatea fizică și mentală a oamenilor.

Te ajută să dormi mai bine, reducând durerea, scăzând stresul, diminuând anxietatea și depresia și multe altele. Simptomele apar în momente diferite în funcție de nevoile oamenilor și pot apărea oriunde, de la câteva săptămâni până la câteva luni.

Needle a spus că aceste beneficii sunt atât de importante încât persoanele care nu pot face sex în parteneriat ar trebui să se masturbeze în continuare și să aibă orgasme.

Orgasmul eliberează endorfine care pot ajuta la scăderea stresului, cel puțin temporar, și duce la sentimente pozitive care ne fac mai fericiți”, a spus Needle. Deci, chiar dacă nu faci sex în parteneriat, dacă dorești să continui să ai aceste beneficii, găsește modalități de a continua să ai orgasme.”

Atunci când nu ai parte de această intimitate fizică, poate duce la lipsa de atingere”.

Deoarece sexul are atât de multe beneficii pentru sănătate, faptul că nu poți face sex atunci când îți dorești poate avea multe consecințe asupra sănătății.

Persoanele care au petrecut luni întregi fără a putea avea intimitate fizică în siguranță pot dezvolta o foame de atingere” – ceea ce poate slăbi sistemul imunitar și poate duce la rate ridicate de depresie și anxietate.

Atunci când cei care și-ar dori să facă sex și sunt obișnuiți să facă sex în mod regulat se confruntă cu o lipsă de intimitate sexuală, se poate întâmpla contrariul sub forma unor efecte dăunătoare pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică, ceea ce duce la o varietate de simptome și sentimente de izolare, nesiguranță și stimă de sine scăzută”, a declarat Dr. Dulcinea Pitagora, psihoterapeut și terapeut sexual din New York.

În afară de intimitatea fizică, Susannah Hyland, o terapeută din New York a declarat că sexul poate fi incredibil de important pentru persoanele care caută să construiască o comunitate, cum ar fi persoanele queer și poliamoroase sau cele din comunitatea kink.

Cred că, în special pentru persoanele queer, este un lucru foarte greu să fim izolați fizic de comunitățile noastre, de familiile alese etc.”, a spus Hyland. În special comunitățile trans, pentru că există atât de multă camaraderie, validare, legătură, oglindire, atașament – lucruri atât de bune pe care le primim unii de la alții. În prietenie și în sex și în dragoste.”

În timp ce persoanele monogame, cisgender, heterosexuale ar putea fi mai înclinate să locuiască deja cu partenerul lor, Hyland a spus că persoanele care se întâlnesc cu mai multe persoane ar putea fi mai puțin înclinate să locuiască cu oricare dintre partenerii lor.

Toate lucrurile care se întâmplau în perioada de dinainte de carantină sunt într-un fel exacerbate în carantină, la bine și la rău”, a spus Hyland.

Oamenii care au avut conflicte minore cu partenerii lor – acele conflicte sunt centralizate, fără nici o distragere a atenției, iar oamenii care au comunități variate, cum ar fi cei cu poli-identitate au configurații diferite, cu diferiți oameni care variază în proximitate și intensitate, sunt poate mai predispuși să trăiască singuri.”

Potrivit lui Pitagora, unele persoane care sunt reticente la schimbări ar putea întâmpina dificultăți în redescoperirea sexului după o perioadă lungă în care nu au făcut sex, fie că este vorba de o izolare sau nu.

Folosesc aici sintagma redescoperirea” în loc de revenirea la”, deoarece s-ar putea să nu existe o revenire la viața lor sexuală de dinainte de carantină”, a spus Pitagora. În schimb, este posibil ca ei să experimenteze o creștere și o descoperire de sine și prin introspecție să găsească un nou mod de a gândi despre sexualitatea lor și cu cine vor să facă sex și cum”.

Deși ar putea fi descurajant să te gândești la cum ar putea arăta o viață sexuală după izolare, Pitagora a spus, de asemenea, că ar putea fi o oportunitate pentru ca oamenii să se gândească în mod critic la dorințele lor sexuale.

Aș spune, de asemenea, că oamenii ar putea experimenta un fel de euforie atunci când constrângerile sunt ridicate și au ocazia de a-și explora sexualitatea în moduri pe care poate că le-au reținut înainte”, a spus Pitagora.