• Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim atunci când vorbim despre dragoste este cât e de frecvent facem sex.
  • Indiferent de cât de des arde o scânteie în dormitorul tău, probabil că te-ai întrebat cel puțin o dată care sunt statisticile și cât de frecvent fac dragoste oamenii?
  • Numeroase studii au abordat acest subiect și toate susțin în unanimitate că cel mai mic număr de adulți fac dragoste în fiecare zi.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim atunci când vorbim despre dragoste este cât e de frecvent facem sex. Numeroase studii au abordat acest subiect și toate susțin în unanimitate că cel mai mic număr de adulți fac dragoste în fiecare zi. În special, doar patru la sută dintre respondenți au declarat că fac sex în fiecare zi.

Se știe că sexul este bun pentru corpul nostru, dar cel mai important lucru de reținut este că ar trebui să faci dragoste exact atât de des cât îți dorești. Cu toate acestea, dacă faci dragoste în fiecare zi, poate avea multe beneficii pentru corpul tău. Ar trebui să facem dragoste exact atât de des cât ne dorim.

Sărutul, atingerile, fiecare dintre aceste activități intime poate avea un efect pozitiv asupra sănătății noastre psihofizice dacă este practicată zilnic.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Îmbunătățește funcția sexuală

Repetiția este mama cunoașterii, o zicală familiară pe care o putem folosi și în acest context. Cu cât facem dragoste mai des, cu atât mai intense sunt sentimentele și mai explozive sunt orgasmele. De asemenea, persoanele care au un libido scăzut pot rezolva cu ușurință această problemă făcând sex mai des.

Ajută la durerile menstruale

Deși unele femei nu-și pot imagina să facă sex în timpul menstruației, acesta este una dintre cele mai vechi și mai eficiente metode de a ameliora durerile menstruale. Orgasmul este cel mai bun medicament împotriva durerilor de stomac, iar excitarea sexuală zilnică eliberează hormoni care ajută la ameliorarea durerii și poate reduce durata menstruației.

Ne ajută să dormim mai bine

Sexul plăcut încurajează corpul nostru să elibereze hormonii fericirii, oxitocina și endorfinele. Acestea încurajează entuziasmul, sentimentele intime și dorința de a face mai mult sex. Dacă faci acest lucru des și în mod repetat, hormonii sexuali te vor ajuta să dormi mai bine și nu mai este nevoie să descrii beneficiile unui somn de calitate.

Reduce stresul

Hormonii deja menționați sunt responsabili pentru stimularea bunei dispoziții. Dacă ești stresat, probabil că îți este greu să te relaxezi și să te gândești la sex. Cu toate acestea, dacă decizi să eliberezi stresul în acest mod, vei simți o ușurare. Activitățile zilnice sub pătură te pot ajuta să faci față mai ușor stresului cotidian. Sexul aduce sentimente pozitive, iar unele studii susțin că te poți simți chiar bine în legătură cu sexul de ieri.

Ajută la concentrare

Sexul regulat le ajută pe femei să își amintească mai bine, iar acest lucru se datorează cocktailului de hormoni menționat mai sus care sunt eliberați în timpul sexului. Sexul activează, de asemenea, hipocampul, o zonă a creierului în formă de potcoavă care joacă un rol important în transferul de informații din memoria pe termen scurt în cea pe termen lung.