• Dacă o altă persoană ți-a intrat în minte în timpul sexului cu partenerul tău, probabil că te simți vinovat.
  • Terapeutul sexual Dawn Michael a subliniat că a te gândi la o altă persoană în timpul sexului cu partenerul tău este complet normal.
  • Este pur și simplu modul în care funcționează creierul nostru și nu are nimic de-a face cu dorința sexuală față de partener, a explicat Dr. Pfaus.

Te-ai aflat vreodată în situația de a rosti numele fostului tău partener în timpul sexului? Este una dintre cele mai dureroase situații în relațiile clasice de parteneriat și doare în egală măsură ambele părți – atât cea care îl aude, cât și cea care greșește.

Acel moment de neatenție plus privirea confuză a celui care a spus numele greșit și privirea dezamăgită a celui care a auzit este rețeta pentru o ceartă aprinsă. Mulți vor spune – un argument complet justificat – că persoana care a spus numele greșit în timpul sexului se gândește la altcineva.

Ar trebui să fie aceasta o problemă?

Dacă o altă persoană ți-a intrat în minte în timpul sexului cu partenerul tău, probabil că te simți vinovat și te întrebi dacă ar trebui să fii complet sincer și să-i spui partenerului tău ce s-a întâmplat sau dacă ar trebui să păstrezi această fantezie pentru tine.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Un studiu realizat de o companie britanică de jucării sexuale a încercat să răspundă la această întrebare, care a ajuns la concluzia că 46% dintre femei și 42% dintre bărbați se gândesc la o altă persoană în timpul sexului cu partenerul lor. Niciunul dintre noi nu își poate controla imaginația. Dacă aveți mult autocontrol și reușiți să faceți acest lucru, se poate întâmpla ca excitarea să se estompeze, ceea ce, în cele din urmă, poate reduce permanent plăcerea sexuală.

Pentru a elimina stigmatul fanteziei libere în timpul sexului, terapeutul sexual Dawn Michael a subliniat că a te gândi la o altă persoană în timpul sexului cu partenerul tău este complet normal. Cu excepția cazului în care, desigur, nu se întâmplă de fiecare dată și îți vine în minte cineva pentru care ai sentimente profunde. Profesorul de neuroștiință și psihologie Dr. Jim Pfaus de la Universitatea Concordia din Canada este de acord cu această concluzie. El și-a dedicat viața studiului cogniției sexuale, iar toți cei cărora le-a lipsit se vor bucura să afle că există o justificare științifică dovedită pentru acest caz.

Ce se întâmplă în creier atunci când spunem numele greșit în timpul sexului?

Este pur și simplu modul în care funcționează creierul nostru și nu are nimic de-a face cu dorința sexuală față de partener, a explicat Dr. Pfaus. Acest lucru poate fi explicat prin regulile lui Pavlov, potrivit cărora creierul nostru, în fața plăcerii de o intensitate similară, forțează senzorii să-și amintească starea emoțională anterioară. Atunci când ești într-o stare de euforie, apelezi la lucruri care s-au întâmplat deja, deoarece te afli într-o situație care s-a întâmplat deja, a explicat Dr. Pfaus.

Cu alte cuvinte, dacă ați rostit numele fostului partener în timpul unei partide de sex cu actualul partener, înseamnă că cele două situații v-au provocat aceeași emoție. De regulă, acest lucru se poate întâmpla doar cu persoanele cu care îți place cu adevărat să fii. Un alt studiu a arătat că femeile pot provoca acest moment neplăcut în timpul orgasmului atunci când nu sunt conștiente de ele însele . Acest lucru nu ar trebui să fie un semn rău, potrivit experților.

Să presupunem că o persoană are un fost iubit foarte special care i-a provocat o anumită emoție. Acele excitații sexuale, calitatea orgasmelor și sentimentele de apropiere au fost asociate cu acea persoană și cu numele ei. Atunci când s-au repetat sentimente de o intensitate similară – nu neapărat emoționale, ci doar sexuale – creierul ne-a readus la un moment vechi pe care poate l-am suprimat, dar de care ne-am bucurat, a explicat el.

Cum să minimalizăm inconvenientele?

Experții cred că este timpul pentru o pauză. Acest lucru nu trebuie ignorat, ci discutat imediat. Persoana care a auzit-o are o scădere a încrederii în sine, iar persoana care a spus-o are un atac de panică.

Este foarte important pentru cuplu să respire adânc, să se calmeze și să poarte imediat o conversație care să-i ajute pe amândoi să înțeleagă că acestea sunt impulsuri psihofizice pe care pur și simplu nu le putem controla. Ele nu au nimic de-a face cu inima, cât cu creierul, așa că nu există niciun motiv de îngrijorare și prea multă dramă.