• Un studiu din 2017 arată că persoanele amuzante sunt atractive în ochii celorlalți.
  • Trăsături precum vulnerabilitatea, curajul și onestitatea sunt considerate sexy.
  • Simetria, la fel ca masculinitatea sau feminitatea unui chip, fac o persoană atrăgătoare.
  • Europenii sunt atrași de compasiune iar asiaticii de spiritualitate.

Cum a reușit Patrick Dempsey să fie ales cel mai sexy bărbat? Știința vine cu răspunsuri. Ce te face să fii sexy? Trăsăturile, umorul sau atitudinea?

Există motive științifice care justifică de ce anumite persoane ni se par atrăgătoare. În primul rând- simetria feței. Cum preferăm simetria în artă și design, așa suntem atrași în viața noastră de zi cu zi de oamenii cu o față bine definită masculină sau feminină.

Oamenii amuzanți sunt sexy. Un studiu din 2017 – care a folosit speed- dating ca metodologie – a constatat că persoanele considerate amuzante au părut mult mai atractivi în ochii celorlalți.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Playing ‘hard to get’. Atunci când ești mai misterios, dorința celor din jurul tău de a te cunoaște este mult mai mare.

Un sondaj realizat în 2015 în rândul a 10.000 de bărbați și femei din întreaga lume a constatat că trăsături precum vulnerabilitatea, curajul, individualitatea și onestitatea au fost considerate foarte atractive. Europenii au ținut cel mai mult la compasiune, asiaticii la spiritualitate, iar australienii au considerat curajul ca fiind cel mai semnificativ. Nord-americanii au considerat că ambiția este cea mai atractivă trăsătură.

Citește și