• Părinții trebuie să fie atenți la alimentația copiilor din vacanță
  • Ilinca: „În ultima vreme i-am cam pus să citească etichetele de pe produse”
  • Copilul poate mânca și dulciuri, dacă are grijă să nu exagereze

Alimentația este esențială în viața copiilor, auzi asta din ce în ce mai des. Iar în această lună de vacanță, elevii stau mai mult acasă, iar meniul trebuie să fie diversificat.

Simona Carniciu este nutriționist și îți propune o masă simplă și sănătoasă pentru copilul tău.

Spre exemplu, pentru micul dejun poți introduce o pâine mai sănătoasă, cum ar fi cea cu maia sau intergrală.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Dacă mergem la prânz, și că oricum suntem români, să nu uităm de ciorbă. La cină este destul de lejer. Putem asocia orice fel de carne care, la fel, să fie preparată cât se poate de sănătos”, spune nutriţionistul.

Dacă te gândești că e greu să-ți înveți copilul să mănânce sănătos, uite un truc interesant de la Ilinca, mama lui Ianis și Ayan.

„În ultima vreme i-am cam pus să citească etichetele de pe produse, ca să vadă și ei ce conțin marea majoritate a produselor, ce ingrediente sunt”, spune părintele.

Știi deja că dulciurile sunt greu de eliminat din alimentația copilului. Simona îți spune că nici nu este nevoie să faci asta. Copilul poate duce o viață sănătoasă chiar dacă manâncă dulcuri.

„Copiii pot mânca o dată pe zi și ceva din categoria dulcuri, dacă nu exagerează. Dacă sunt dulciuri făcute în casă, plăcinte sau alte tipuri de prăjituri, cu atât mai bine”, mai spue Simona Carniciu.