• Cea mai bătrână dansatoare din buric din Marea Britanie spune că încă mai poate dansa la 82 de ani.
  • Tina Hobin crede că acesta este secretul pentru o viață lungă și sănătoasă.
  • Ea crede că dansul din buric are multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

Cea mai bătrână dansatoare din buric din Marea Britanie spune că încă mai poate dansa la 82 de ani. De fapt, Tina Hobin crede că acesta este secretul pentru o viață lungă și sănătoasă.

De o jumătate de secol ea învață femeile acest dans străvechi și nu are de gând să renunțe încă la țambalurile de mână și la centura cu monede. Bunicuța a început să danseze din buric în 1973 și s-a îndrăgostit atât de mult de dansul din buric, încât de atunci își mișcă șoldurile și trunchiul.

Tina, care este cea mai bătrână dansatoare din buric profesionistă din țară, spune că această disciplină a ajutat mii de femei să depășească diverse probleme de sănătate de-a lungul anilor. Ea crede că dansul din buric are multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală – inclusiv pentru endometrioză, sarcini sigure, infertilitate și dureri de spate. Tina Cleobury Mortimer susține că poate ajuta și în probleme personale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În cei 49 de ani de când este instructor, a ajutat femei să depășească divorțuri și rupturi de relații. Această mamă a trei copii crede că nu ești niciodată prea bătrână pentru a învăța „dansul sacru” și dorește, de asemenea, să schimbe percepția „sexualizată” a dansului din buric. Ea a vizitat de mai multe ori Egiptul și Marocul pentru a învăța despre originile acestei forme de artă și spune că va continua să danseze până când nu va mai putea dansa.

Tina, din Cleobury Mortimer, Shrops, care a devenit prima profesoară de dans din buric din Marea Britanie în 1974, a declarat: „Îmi place la nebunie și voi continua cât de mult voi putea. Am început să dansez de îndată ce am putut merge și am mers la prima mea lecție de balet la vârsta de doi ani și jumătate. Mi-a plăcut să dansez de mică și am făcut multe genuri de dans înainte de a descoperi dansul din buric. Dansul din buric este foarte bun pentru sănătatea femeilor, în special pentru menstruație, sarcină și dureri de spate.”

De asemenea, ea spune că dansul a menținut-o tânără. Tina a spus: „Când dansez din buric, mă face să mă simt bine. Am 82 de ani, dar nimeni nu-mi crede vârsta. Nu mi-am pus niciodată botox și sunt complet naturală, iar oamenii spun că sunt sursa lor de inspirație.”

Tina a descoperit pentru prima dată dansul din buric când a văzut un anunț pentru un curs ținut de un instructor american, în timp ce locuia în Oxford, în 1973. A învățat singură să danseze din buric participând la cursuri și citind cărți pe această temă, iar în anul următor și-a început cariera de profesoară de dans din buric. În anii ’80 și ’90, Tina a călătorit prin Marea Britanie și a predat cursuri pentru femei de toate vârstele, ducându-le în mod regulat în Africa pentru a învăța despre istoria acestui gen de dans. Când și-a început cariera de dans din buric, a constatat că dansul era adesea sexualizat și comparat cu striptease și prostituție.

Dar Tina crede că această formă de artă este frumoasă” și o menține tânără. Ea a adăugat: „Când am început să practic această profesie, a fost greu, deoarece oamenii asociau adesea acest dans cu cluburile de noapte, cu stripteuzele și cu prostituția. Deseori mă sunau bărbați să mă întrebe cât cer, iar dansul din buric era foarte sexualizat. Fostul meu soț mă ura când făceam dansul din buric, dar noul bărbat din viața mea este atât de iubitor și de grijuliu și mă încurajează să continui să fac acest lucru. Dar eu nu văd lucrurile așa. Este o formă de artă străveche și frumoasă și o iubesc. Nu ai flexibilitatea de a o face, dar ajută la coordonare și ajută la protejarea bătrânilor de bătrânețe. Voi dansa până la moarte și cred că dacă m-aș opri acum, m-ar ucide.”

Tina conduce acum un curs de dans din buric în orașul ei natal o dată pe săptămână. Ea deține zeci de Bedlahs strălucitoare – ținute profesionale de dans din buric – colecționate din călătoriile în Egipt și Maroc și poartă întotdeauna o centură cu monede zornăitoare atunci când dansează.

În timpul carierei sale de dansatoare a publicat o carte intitulată „Belly dancing: Pentru sănătate și relaxare” și speră să mai publice încă trei cărți până la sfârșitul anului. Tina a apărut, de asemenea, în emisiunile Blue Peter, Ready Steady Cook și The Good Sex Guide, în perioada în care a fost instructor de dans din buric.

Ea a adăugat: Atunci când predau dansul din buric, port de obicei un costum simplu și vaporos, care îmi pune în evidență picioarele și accentuează mișcările, și port întotdeauna centura mea cu monede. De-a lungul anilor, am colecționat multe costume strălucitoare și centuri cu monede din călătoriile mele în Egipt. Cred că orice problemă pe care o ai, există întotdeauna o cale de a o rezolva și trebuie doar să rămâi pozitiv. Dansul din buric este dragostea mea și îmi place că am ajutat atât de mulți oameni de-a lungul anilor prin intermediul dansului. Sunt foarte mândră de ceea ce fac.”