• Azi, oamenii din întreaga lume se confruntă cu cea mai tristă zi din an.
  • Blue Monday” a devenit o zi pentru promovarea sănătății mintale.
  • Dacă ești afectat de „Blue Monday”, un somn odihnitor te poate ajuta.

Astăzi oamenii din întreaga lume se confruntă cu cea mai tristă zi din an, cunoscută ca „Blue Monday”. Unele persoane asociază această zi cu sentimente de tristețe profundă  și lipsa de energie.

Cum a fost aleasă această zi?

Acest concept de Blue Monday a fost introdus prima data în anul 2005 într-un comunicat de presă al companiei Sky Travel. Formula folosită pentru a calcula această zi ia în considerare vremea, datoriile adunate în perioada sărbătorilor, timpul care a trecut de la Crăciun și salariul lunar. Un alt motiv de melancolie mai ales pentru angajați este contrastul dintre perioada veselă a sărbătorilor și revenirea la job și la activitățile de zi cu zi.

Ce trebuie să facem să combatem stările neplăcute din această zi?

Dacă te afectează și pe tine ziua asta, trebuie să știi că un somn odihnitor te poate ajuta să fii mai relaxat și mai concentrat și să știi că și o dietă echilibrată poate avea un impact foarte mare asupra stării tale de bine. Dacă te simți trist cel mai bine e să începi să zâmbești, să râzi și să porți discuții sincere cu oamenii dragi. Specialiștii recomandă să faci lucruri pentru tine azi și să îți notezi lucrurile pentru care ești recunoscător la final de zi.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Citește și