• Un arbore de bumbac care a stat în picioare timp de câteva sute de ani a fost doborât de o furtună puternică.
  • Președintele Julius Maada Bio a descris acest lucru ca fiind „o mare pierdere pentru națiune”.
  • Arborele a fost un simbol al libertății pentru primii coloniști.

Un arbore de bumbac care a stat în picioare timp de câteva sute de ani în capitala Sierra Leone, Freetown, a fost doborât de o furtună puternică. Președintele Julius Maada Bio a declarat că arborele a căzut după o ploaie torențială miercuri seara, descriind acest lucru ca fiind „o mare pierdere pentru națiune”. El a spus că arborele a fost un simbol al libertății pentru primii coloniști. De asemenea, copacul apare și pe bancnotele din Sierra Leone, scrie BBC.

Unii creștini s-au bucurat de dispariția acestuia, spunând că era folosit pentru vrăjitorie. O furtună puternică a provocat căderea uneia dintre ramurile copacului, dar se credea că acesta va supraviețui.

Cu toate acestea, miercuri, în timpul unei alte furtuni, întregul copac a căzut. Ca urmare, linia orizontului orașului s-a schimbat dramatic – unii ar spune că pentru totdeauna.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oamenii numesc acest eveniment ca fiind „oribil”

Se spune că arborele de bumbac era cel mai vechi de acest fel din țară. La doar 300 de metri distanță se află Treptele Libertății, urcate de sclavii proaspăt eliberați, care se rugau la copac înainte de a face din Freetown casa lor.

Se așteaptă ca președintele Julius Maada Bio și alți oficiali să viziteze locul pentru a stabili ce trebuie făcut. „Vom avea ceva în același loc care să ateste locul pe care marele Cotton Tree îl ocupă în istoria noastră”, a scris acesta pe Twitter. „Toate vocile vor fi reunite pentru acest lucru”.

Trunchiul și rădăcinile rămân la locul lor, sugerând că noi lăstari ar putea crește într-un nou copac. Alte sugestii includ ducerea unei bucăți din copac la muzeul național din apropiere sau realizarea unei sculpturi din el.

Mulți oameni se simt triști din cauza căderii copacului, unii descriind incidentul ca fiind „oribil”. Poetul din Sierra Leone, Oumar Farouk Sesay, a scris un poem despre copac, descriindu-l ca pe Turnul Eiffel, Statuia Libertății, Big Ben și alte repere majore ale lumii.

Pentru unii, căderea arborelui de bumbac este motiv de sărbătoare

Însă unii creștini sărbătoresc. Influentul pastor Francis Mambu, care conduce Faith Healing Bible Church, crede că rădăcinile copacului au fost folosite pentru vrăjitorie și că acesta era frecventat de vrăjitoare și vrăjitori.

Pastorul, care are un număr mare de adepți în Sierra Leone, a fost auzit în biserică în ultimele săptămâni spunând că pomul va cădea.

Citește și

https://alephnews.ro/guvern/klaus-iohannis-gluma-neinspirata-la-sibiu-in-plin-miting-al-profesorilor-vedeti-pana-si-greva-are-avantajele-ei/

https://alephnews.ro/business/germania-intra-in-recesiune-pib-ul-a-scazut-cu-03-in-primele-trei-luni-ale-anului/

https://alephnews.ro/guvern/dan-sucu-despre-dialogul-social-trebuie-sa-ramana-un-instrument-care-impinge-societatea-spre-progres/