• Mai mulți profesori protestează în Sibiu.
  • Pe tricoul unuia dintre ei, profesor de Istorie la Colegiul Național „Octavian Goga”, un liceu de top din Sibiu, scrie „NU vă vedem din Sibiu”.
  • Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat că săptămâna viitoare, marți, angajații din învățământ vor organiza un protest la Cotroceni.

Klaus Iohannis se află în vizită la Sibiu, joi, împreună cu președintele Germaniei. Pregătindu-se pentru fotografia oficială, președintele României a declarat: „Vedeți? Până și greva are avantajele ei”. Iohannis discuta cu un grup de elevi în fața Liceului Brukenthal din Sibiu când a făcut gluma neinspirată.

Mai mulți profesori protestează în Sibiu. Pe tricoul unuia dintre ei, profesor de Istorie la Colegiul Național „Octavian Goga”, un liceu de top din Sibiu, scrie „NU vă vedem din Sibiu”, cu aluzie la absența protestatarilor de altădată.

Miercuri seară, liderii de sindicat au anunțat, ca răspuns la oferta guvernului de acordare a unui card cu 2.500 de lei în loc de creșteri de salarii, că primele mesaje care vin de la profesorii afiliați sunt de respingere a ofertei, dar un răspuns final va fi dat joi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Carmen Iohannis, soția președintelui, care este profesoară, a venit împreună cu un grup de elevi la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal din Sibiu, pe care îl vor vizita președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat că săptămâna viitoare, marți, angajații din învățământ vor organiza un protest la Cotroceni. „Ne așteptam ca președintele României să fie mai tranșant. Pentru asta mergem marți la Cotroceni”, a afirmat Hăncescu. Acesta spune că vor participa mii de oameni și la protestul de săptămâna viitoare.

Citește și: