• De când Abba a câștigat în 1974, Suedia a mai câștigat Eurovision de șase ori, inclusiv anul acesta la Liverpool.
  • Bjorn și Benny spun că nu doresc să se reîntâlnească cu Agnetha Fältskog și Anni-Frid Lyngstad pentru a cânta.
  • Ulvaeus crede că tehnologia revoluționară folosită în spectacolul lor va fi folosită în viitor pentru a crea avataruri ale artiștilor decedați.

Bjorn Ulvaeus și Benny Andersson de la Abba au exclus o reuniune la concursul Eurovision 2024, care va avea loc în Suedia, țara lor natală. Anul viitor se vor împlini 50 de ani de când trupa a câștigat concursul cu piesa Waterloo, scrie BBC.

Vorbind pentru BBC Newsnight, cei doi au respins, de asemenea, ideea că ar putea compune piesa de intrare a națiunii gazdă. De când Abba a câștigat în 1974, Suedia a mai câștigat Eurovision de șase ori, inclusiv anul acesta la Liverpool.

Bjorn și Benny – care au jurat să nu mai plece niciodată în turneu și care ar fi refuzat o ofertă de 1 miliard de dolari pentru a susține 100 de concerte – spun că nu doresc să se reîntâlnească cu Agnetha Fältskog și Anni-Frid Lyngstad pentru a cânta – nici măcar pentru o seară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Eu nu vreau”, spune Andersson, și dacă eu nu vreau, nici celelalte nu vor vrea. Este la fel pentru toți patru – dacă cineva spune nu – este un nu”. Putem sărbători 50 de ani de Abba și fără să fim pe scenă”, adaugă Ulvaeus, care descrie răspunsul publicului la spectacolul de la Londra ca fiind peste orice așteptări”.

Această conexiune emoțională a fost lucrul cel mai important pentru noi”, spune el. Nu am știut niciodată, până nu am început, dacă va funcționa. Intelectul lor le spune că nu suntem acolo – dar din punct de vedere emoțional sunt conectați, ceea ce este un lucru fantastic.”

Ulvaeus crede că tehnologia revoluționară folosită în spectacolul lor va fi folosită în viitor pentru a crea avataruri ale artiștilor decedați care nu își pot da consimțământul – ceea ce reprezintă o dilemă atât pentru producători, cât și pentru public.

Citește și: