• Noile filme ale lui Martin Scorsese, Wes Anderson, Sam Mendes, Greta Gerwig și Florian Zeller, printre alții, anunță o sărbătoare a cinematografiei în lunile următoare.
  • The Guardian a făcut o listă cu câteva dintre filmele foarte așteptate din 2023.
  • Printre cele mai așteptate sunt Guardians of the Galaxy 3, Dune 2, Spider-Man: Across the Spider-Verse sau Indiana Jones 5.

Noile filme ale lui Martin Scorsese, Wes Anderson, Sam Mendes, Greta Gerwig și Florian Zeller, printre alții, anunță o sărbătoare a cinematografiei în lunile următoare.

A Man Called Otto

Un film dulce-amărui, cu inima calmă, refăcut după un film suedez numit A Man Called Ove, cu Tom Hanks în rolul unui bătrân morocănos și plictisitor care, după ce soția sa moare, nu mai vede niciun motiv pentru a continua să trăiască. Încercările sale repetate de a se sinucide sunt întrerupte în mod absurd, iar apoi o nouă prietenie pare că va schimba lucrurile.
6 ianuarie

Till

Danielle Deadwyler (din thrillerul western The Harder They Fall de anul trecut) joacă în această dramă istorică de Chinonye Chukwu. Ea o interpretează pe Mamie Till, o femeie afro-americană care a devenit activistă pentru drepturile civile în 1955, după ce fiul ei Emmett, în vârstă de 14 ani, a fost ucis cu brutalitate de rasiști, se presupune că pentru că a fluierat la o fată albă.
6 ianuarie

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Enys Men

Mark Jenkin, autorul și experimentalistul din Cornwall, a creat acest film în proză și poezie, cu o acțiune care se petrece în 1973 pe o insulă îndepărtată (titlul în Cornwall înseamnă „insula de piatră”). Mary Woodvine joacă rolul unei femei a cărei singurătate o face să se prăbușească în spirală în vise și amintiri.
13 ianuarie

All the Beauty and the Bloodshed

Familia Sackler este marea dinastie farmaceutică americană, care a făcut o mega-economie din pilula opioidă OxyContin, care creează dependență, și care și-a spălat brandul prin donații către mii de galerii. Acest documentar este despre fotografa Nan Goldin, care a devenit dependentă de această substanță și apoi a condus o campanie pentru a-i trage la răspundere pe cei din familia Sackler.
27 ianuarie

EO

Autorul veteran Jerzy Skolimowski a realizat un film sincer, în semn de omagiu adus filmului Au Hasard Balthazar al lui Robert Bresson – povestea unui măgar numit EO (după sunetul său de ,,eeeee-ohhh” care brăzdează). EO are parte de o succesiune amețitoare de aventuri: martor intim al vanității umane.
3 februarie

The Whale

Brendan Fraser a fost întâmpinat cu aplauze furtunoase la festivalurile din întreaga lume pentru interpretarea sa în acest film despre un profesor de engleză care are o creștere în greutate extremă și depresie, și care conduce orele de Zoom cu aparatul foto închis.
3 februarie

Guardians of the Galaxy 3

După ce a fost grațiat și reangajat după un scandal ofensator pe Twitter – și după ce a ajuns și mai mult la conducerea fabricii rivale de supereroi DC – James Gunn regizează cel de-al treilea film din franciza Marvel Guardians of the Galaxy, care îi prezintă pe cei nepotriviți ciudați. care a devenit pe neașteptate aur de box office. Chris Pratt se întoarce ca Peter Quill, care trebuie să-și adune prietenii pentru o nouă misiune.
Premiera: 5 mai

Mica Sirenă

Scenarista Jane Goldman și regizorul Rob Marshall au preluat un proiect foarte mare: o versiune lungă a uneia dintre cele mai îndrăgite animații Disney, Mica Sirenă. Halle Bailey este Ariel, prințesa sirenă care se îndrăgostește de prințul uman pe care îl salvează dintr-un naufragiu.
Premieră: 26 mai

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Una dintre cele mai interesante evoluții din lumea supereroilor este această ramificație animată ciudată a francizei, plasată într-o realitate alternativă precum multiversul Spider-Verse, care implică luptătorul de crimă. În al doilea film, Oscar Isaac îi dă glas lui Spidey din lumea viitoare în 2099.
Premieră: 2 iunie

Indiana Jones 5

La doar 80 de ani, Harrison Ford se întoarce în rolul Indiana Jones, iar Phoebe Waller-Bridge o interpretează pe nașa sa. Jones trăiește acum în era spațială: anul este 1969 și aterizarea pe Lună este iminentă. După ce s-a confruntat ultima oară cu Hitler în Indiana Jones și Ultima Cruciadă, eroul nostru nu știa că nazismul va fi din nou o problemă. Dar acum este profund deranjat de faptul că cineva din Germania nazistă este implicat în programul spațial – sinistrul inginer Voller, interpretat de Mads Mikkelsen.
Premiera: 30 iunie

Dune 2

Prezentând cea de-a doua ediție a colosalei adaptări a lui Denis Villeneuve după romanul clasic al lui Frank Herbert, Timothée Chalamet revine în rolul lui Paul Atreides, îndrăgostit de Chani a lui Zendaya și găsind un punct de vedere comun cu Fremen în timp ce lupta cu conspirația care i-a distrus familia.
Premiera: 3 noiembrie

Orașul Asteroidului

Noul film al lui Wes Anderson are loc la o convenție de astronomie pentru adolescenți nerăbdători într-un oraș fictiv din deșert din SUA, în anii 1950, unde se întâmplă ceva important și ciudat. Filmul în sine, pe care Anderson l-a scris împreună cu Roman Coppola, a fost filmat într-un studio spaniol în condiții de COVID în urmă cu doi ani și îi are în distribuție pe Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Tilda Swinton și mulți alții.