- Agențiile de turism închiriază trenuri de la CFR
- Trenul charter are vagoane clasa I, a II-a, cuşetă, restaurant sau bar-bistro
- Companiile pot organiza evenimente corporate, lansări şi expoziţii în tren
Agențiile de turism închiriază trenuri charter să te plimbe prin țară. Un tren charter poate avea vagoane clasa I, clasa a II-a, cuşetă, restaurant sau bistro bar. În același timp, vei putea să-ți rezervi vacanțele de pe site-urile agențiilor cu bilete CFR, în trafic intern.
Advertisment
„Toate vagoanele sunt la cererea beneficiarului, noi practic le arătăm întreaga paleta de vagoane disponibilă, domnii își aleg compunerea trenului, stabilim compunerea finală, destinație, origine și de aici în colo trenul e la dispoziția beneficiarului”, spune Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR.
Traian Bădulescu, expert în turism, crede că această colaborare dintre CFR și agențiile de turism va avea succes și spune că e un avantaj pentru cei care călătoresc cu trenul: „Agențiile de turism pot să fie în primul rând distribuitori autorizați de bilete de tren, așa cum vând bilete de avion de avion de exemplu, sau alte mijloace de transport. În mod normal vor fi închiriate trenuri cu vagoane noi care vor oferi tot confortul“.
Radu iubește călătoriile cu trenul. Se poate odihni pe drum spre destinație și nu renunță la activitățile care îi erau interzise în alte mijloace de transport. „Trenul merge cu 140 de km la oră spre Constanța și între timp poți să și bei ceva, când ești la volan nu poți să faci asta. Până la Ploiești face doar 36 de minute. Și ce poate să fie mai funny decât să mergi în viteză și să treci pe lângă coloana de mașini de pe DN1 sau de pe autostradă”, spune Radu Badiu, turist.
Lorelai, în schimb, se ferește de tren. Ar alege orice alt mijloc de transport, în afară de cel feroviar. „Cred că mai repede aș alege să mă deplasez cu căruța. Sigur, găsesc de salutat această idee și inițiativa de a promova transportul pe cale feroviară, însă în condițiile oferite la ora actuală de CFR, așa cum le știu eu…Până la întârzierile colosale, absolut nimic nu te îmbie să folosești CFR”, spune Lorelai Stan, turist.
Cristian Dascălu este programator și vlogger. A lucrat pentru Facebook și Google, dar s-a întors în România. Nu se ferește de călătoriile cu trenul: „E practic. Și cât timp merg cu trenul la mare pot să merg, să stau în tren și să lucrez, să stau pe laptopul meu, mergem cu 140 de km la oră București-Constanța și timpul ăla nu e pierdut, e un timp pe care îl câștig pentru mine.”
Recomandări
Partenerii noștri