- Experți demografie: Din 2014 numărul nunților din China a scăzut.
- Chinezii nu vor sa mai facă nuntă din cauza încetinirii economiei.
- De la începutul anului până acum s-au căsătorit 3 milioane de cupluri.
Te iubesc până când moartea ne va desparți, dar nu mă duce la altar! Cine are timp de dragoste când facturile sunt tot mai mari?
China se confruntă cu o scădere dramatică a natalității – încetinirea economiei și prețurile mai mari îi fac pe chinezi să amâne nunta și nu vor să mai devină părinți. Experții chinezi în demografie au spus că din 2014 numărul nunților a scăzut – în 2023 s-a simțit o mică modificare după ridicarea restricțiilor din pandemie. De la începutul anului până în prezent au fost 3 milioane de nunți, cu 500 de mii mai puține față de anul trecut.
În China, căsătoria e obligatorie dacă vrei să ai un copil cu acte în regulă. Ca să-și înregistreze copilul și să beneficieze de suportul statului, trebuie să aibă un certificat de căsătorie. Tot mai mulți tineri aleg să rămână singuri sau să amâne nunta din cauza economiei instabile și pentru că nu sunt siguri de viitorul lor financiar.
Și românii merg pe modelul chinezesc – nu le mai plac nunțile ca altădată.
Din ianuarie până în iulie s-au înregistrat cele mai puține nunți din ultimii 3 ani – aproape 40.000 de căsătorii. Anul trecut, 130 de mii de cupluri s-au căsătorit, în 2022 cu 4 milioane mai mult și în 2021 au fost 114.000 nunți.
Iar americanii renunță la tradiții – de la nunți în metrou până la petreceri cu tematica Star Wars. În loc de valsul mirilor, tinerii îndrăgostiți s-au luptat cu săbii laser ca în filmele SF.