• Un cimitir bizar îi nedumerește pe experți, fiind plin de pietre funerare în formă de organe genitale.
  • Interiorul cimitirului bizar plin de pietre funerare în formă de organe genitale care i-a nedumerit pe experți.
  • Locul ciudat a devenit un loc popular printre turiștii amuzați, dar natura pudică a țării face ca puține informații să existe cu privire la motivul pentru care acestea au fost ridicate.

Cimitirul Khalid Nabi este un loc al celor adormiți din provincia Golestan din nord-estul Iranului, în apropiere de granița cu Turkmenistanul. Este unul dintre cele mai neobișnuite cimitire din țară, deoarece mormintele sale au forma organelor genitale masculine și feminine. Pietrele reprezintă o atracție turistică majoră, deoarece au fost deseori descrise în presa populară ca fiind exemple de arhitectură falică.

Pietrele sunt o atracție turistică majoră, deoarece au fost descrise adesea în mass-media ca fiind exemple de arhitectură falică.

Dar este oare așa?

Conform legendei, cimitirul conține pietre ale unor oameni care au fost blestemați de un zeu pentru păcatele lor și care au aparținut unor oameni care credeau în fetișism cu secole în urmă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Dar experții sunt încă nedumeriți în privința vârstei exacte, a semnificației pietrelor și a motivului pentru care au fost ridicate în primul rând.

Mulți au spus că s-au făcut foarte puține cercetări în acest sens din cauza rușinii naționale a țării cu privire la acest locaș. Pe de altă parte, unii antropologi au sugerat de-a lungul anilor că pietrele pot fi urmărite până la popoarele adoratoare de falus din Asia Centrală și India. Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio dovadă concludentă a unei astfel de practici.

Cimitirul Khalid Nabi este, de asemenea, un loc de pelerinaj religios unde femeile se roagă cerând binefaceri pentru bunăstarea lor, prin legarea unor panglici lângă copaci. Cercetătorii au declarat că aici se află un mormânt din secolul al IV-lea aparținând profetului creștin yemenit Khaled.

Nu toate au fost bune pe acest cimitir. În 2015, s-a raportat că hoții jefuiau mormintele.

Potrivit rezidenților locali care locuiesc în apropiere, în zilele în care situl este golit de turiști, anumiți indivizi se strecoară și vandalizează pietrele”, afirmase un raport.

Interesant este faptul că cimitirul este acum un sit de patrimoniu național protejat de guvernul iranian.