Cine face curat acasă? Un sondaj arată că timpul petrecut de femei în gospodării este cu mult mai mare decât al bărbaților

Poate că diferența salarială dintre bărbați și femei se va reduce într-o zi. Poate într-o zi, mai multe femei vor fi în funcții de conducere. Cu toate acestea, va fi dificil să schimbi echilibrul vechi de secole al inegalității în viața de familie și treburile casnice.

Sondajul a fost realizat pe 74.630 de persoane și arată că timpul petrecut de femei în gospodării în toate țările este cu mult mai mare decât timpul petrecut de bărbați. Treburile casnice sunt făcute încă în mare parte de femei. În Belgia, Germania, Estonia, Spania și Franța, femeile petrec cu aproximativ 3,6 ore pe zi mai mult timp decât bărbații la treburile casnice. Cu toate acestea, în aceste țări, cifrele arată că și bărbații iau parte la treburile casnice deoarece petrec până la 2 ore pe zi în treburile casnice .

În Norvegia și Finlanda, femeile petrec aproximativ 3 ore pe zi spălând, gătind și făcând curățenie, dar și bărbații petrec cel puțin 2 ore acasă. Italia, Grecia și România sunt țările în care tot ceea ce ține de casă și copii este pur „muncă de femei”. Femeile respondente au spus că fac asta de dragul păcii în familie, iar bărbații pentru că nu știu ce să facă.

Citește și

Exit mobile version