Ciocolata neagră, printre cele mai sănătoase alimente. Ce afecțiuni ar putea preveni

  • Ciocolata neagră se află pe primele locuri în topul celor mai sănătoase alimente
  • Ciocolata neagră previne bolile cardiovasculare, diabetul, colesterolul mărit
  • Ciocolata neagră ar trebui inclusă în orice dietă
  • 100 de grame de ciocolata conţine 11 g de fibre

Ai tot auzit, în ultima vreme, că e bine să mănânci ciocolată neagră, cu cât mai multă cacao. Poate îţi place, pentru că îţi dă energie şi îţi schimbă dispoziţia în bine. Dar ştii cât de benefică este pentru sănătatea ta?

Ciocolata neagră cu 70 şi 80% cacao previne bolile cardiovasculare, diabetul şi colesterolul mărit. Florina Moldovan are 25 de ani şi face sport. Însă, nu a renunţat la această plăcere.

„Nu am renunţat niciodată la ciocolată doar pentru că făceam sport, ba chiar am consumat cu consistenţă. Mănânc ciocolată de fiecare dată când simt nevoia de ceva dulce, dacă îmi cere corpul”, a povestit Florina.

Un studiu recent arată că persoanele care mănâncă între 20 şi 30 de grame de ciocolată neagră pe lună, prezintă un risc de stop cardio-respirator cu 32% mai mic decât cei care nu mănâncă deloc ciocolată. Alimentul este o bună sursă de fier și zinc.

„Ciocolata neagră este una dintre puţinele surse de magneziu din dieta noastră. Din păcate, ciocolata are şi multe calorii. Este practic grăsime pură sau grăsime cu zahăr, chiar dacă are o anumite cantitate de fibre”, a explicat consultantul în nutriție Cristian Mărgărit.

Oamenii de ştiinţă americani au analizat cantitatea de antioxidanţi din ciocolata neagră şi au observat că ea este asemănătoare cu cea din fructe, cum ar fi afinele, rodiile şi coacăzele. Însă, nutriţioniştii îţi recomandă să o consumi
cu moderaţie, maxim 20 de grame pe zi.