• Elvis François, naufragiat în Marea Caraibelor, a reușit să se hrănească timp de 24 de zile doar cu trei condimente.
  • În decembrie, Elvis François repara o barcă cu pânze în fața unui port din St. Martin, o insulă situată în nord-estul Indiilor de Vest, când a fost ,,măturat în larg” din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
  • Elvis Francois se află acum în mâinile autorităților pentru a putea să se întoarcă în Dominicană.

Ketchup, usturoi și cuburi de bulion. Datorită acestor trei condimente, Elvis François, naufragiat în Marea Caraibelor, a reușit să se hrănească timp de 24 de zile înainte de a fi salvat de marina columbiană.

Nu aveam nimic de mâncare, doar o sticlă de ketchup, praf de usturoi și Maggi [cuburi de bulion]. Am amestecat totul cu apă pentru a supraviețui aproximativ 24 de zile” , a declarat dominicanul în vârstă de 47 de ani într-o înregistrare video difuzată de Marina columbiană, potrivit mass media internațională.

Supraviețuitorul scrisese cuvântul help” (ajutor) pe coca bărcii sale cu pânze, pe care a fost găsit la 120 de mile nautice (aproximativ 220 km) la nord-vest de Puerto Bolivar, în departamentul nordic La Guajira, potrivit mass media internațională.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Condiții meteo nefavorabile

Pe 15 ianuarie, am văzut un avion trecând pe lângă mine. Aveam o oglindă și am început să trimit semnale” cu reflexia soarelui, când l-am văzut trecând de două ori, mi-am dat seama că mă văzuseră” , explică bărbatul de 40 de ani. Marina columbiană i-a sărit rapid în ajutor cu sprijinul unei nave comerciale.

În luna decembrie, în timp ce bărbatul originar din Dominicană repara o barcă cu pânze în fața unui port din St. Martin, o insulă din nord-estul Caraibelor, el a fost măturat în larg” din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui comunicat al marinei.

Fără cunoștințe de navigație, era pierdut și dezorientat pe mare, eforturile sale de a manevra nava și echipamentele de la bord au fost inutile” , a adăugat aceeași sursă.

De mai multe ori a încercat să dea telefoane, dar fără succes din cauza lipsei de rețele.

Nu puteam face altceva decât să stau și să aștept (…) 24 de zile departe de uscat, fără să vorbesc cu nimeni, fără să știu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, uneori mi-am pierdut speranța, m-am gândit la familia mea” , a spus supraviețuitorul.

Elvis Francois se află acum pe mâinile autorităților pentru a pregati întoarcerea sa în Dominicană.