• Psihologul și terapeutul american John Gottman și-a dedicat întreaga carieră studiului relațiilor conjugale.
  • El a vorbit despre modul în care cuplurile aflate în relații de lungă durată pot lucra pentru a-și îmbunătăți viața sexuală.
  • De multe ori, cuplurile sunt sub presiune pentru că au așteptări greșite de la relațiile sexuale.

Psihologul și terapeutul american John Gottman și-a dedicat întreaga carieră studiului relațiilor conjugale. Gottman este căsătorit de mai bine de 30 de ani cu psihologul Julie Schwartz Gottman, cu care a fondat un institut de ajutorare a cuplurilor. Într-un interviu acordat publicației Psychology Today, John și Julie au vorbit despre modul în care cuplurile aflate în relații de lungă durată pot lucra pentru a-și îmbunătăți viața sexuală.

Cu acea ocazie, John a descoperit și obiceiurile cuplurilor care au o viață sexuală excelentă: Un lucru care m-a frapat atunci când am analizat ce este necesar pentru a avea o viață sexuală grozavă, cum se mențin vii romantismul și pasiunea într-o relație și cum se alimentează dorința sexuală. Cartea The Normal Bar prezintă un studiu realizat pe 70.000 de cupluri din 24 de țări din întreaga lume. Din acesta, am putut distinge obiceiurile cuplurilor cu o viață sexuală bună și este vorba de lucruri foarte simple. În fiecare zi își spun unul altuia că se iubesc și o spun cu adevărat. Se vor săruta cu pasiune fără niciun motiv. Se complimentează unul pe celălalt. Își oferă și pregătesc surprize romantice unul pentru celălalt. Ies în oraș la întâlniri. Se îmbrățișează des. Își exprimă tandrețea chiar și în public. Nu este vorba de science-fiction. Secretul unei relații sexuale bune este să rămâneți literalmente în contact fizic unul cu celălalt.”

Julie a menționat că, de multe ori, cuplurile sunt sub presiune pentru că au așteptări greșite de la relațiile sexuale. Oamenii cred că sexul trebuie să fie perfect și să arate ca la Hollywood. În jurul tău ar trebui să fie focuri de artificii în timp ce stelele strălucesc pe cer sub lună. Pur și simplu nu este realist. Sexul ar trebui să fie exact ceea ce îți dorești să fie. Nu trebuie să fie întotdeauna perfect sau romantic. Această realizare oferă cuplurilor libertatea de a fi mai expresive și mai creative în pat, a conchis ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR