• Din cauza pandemiei, adolescenții au creierele îmbătrânite.
  • Atrofierea creierului este cauzată de evenimente negative.
  • Băieții au doar o subțiere a cortexului cerebral.
  • În rândul fetelor, tot creierul a fost afectat de pandemie.
  • Tinerii au nevoie de interacțiuni sociale pentru a de dezvolta.

Restricțiile și izolarea au dus la o îmbătrânire prematură a creierelor adolescenților. Asta arată un studiu făcut de Universitatea Washington. Evenimentele triste și stresul conduc la atrofierea creierului, prin subțierea corticală. Iar acest lucru nu face altceva decât să crească riscul apariției unor boli mintale, în special în rândul fetelor tinere.

Pentru că cercetarea a început în 2018, oamenii de știință au scanat creierele adolescenților înainte și după pandemie. Dacă la băieți s-a observat doar o subțiere a cortexului vizual, în rândul fetelor, tot creierul a avut de suferit.

Adolescenții au fost cei mai afectați pentru că, explică cercetătorii, ei au nevoie de interacțiuni sociale pentru a dezvolta sentimente de identitate și control de sine. Lucruri care au lipsit în doi ani de pandemie. Dar veștile proaste nu se opresc aici. În viitor, adolescenții ar putea să vadă o îmbunătățire, dar sunt slabe șansele ca cortexul cerebral să se îngroașă.

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
STAY OUT, STAY FIT!
NO BABIES, JUST PETS!
ROMA SAU PARIS
DESENE ANIMATE ȘI SEXY

Se crede că aceste perturbări au fost deosebit de dăunătoare pentru adolescenți, care se bazează pe interacțiunile sociale pentru a-și dezvolta sentimentul de identitate și control de sine.

Stresul cronic și evenimentele negative de viață sunt cunoscute că accelerează subțierea corticală, care este legată de un risc crescut de a dezvolta tulburări de sănătate mintală, în special în rândul femeilor tinere.

În medie, creierul adolescenților a prezentat subțierea corticală accelerată semnificativ, cu efecte deosebit de pronunțate la femei. În timp ce băieții au prezentat subțierea corticală doar în cortexul vizual, fetele au prezentat subțierea pe tot creierul.

Citește și