• 8 din 10 români consumă zilnic legume, fructe și pâine.
  • 44% dintre români spun că nu au timp să își gătească singuri.
  • 50% dintre români spun că au probleme cu digestia.

Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești, spunea gastronomul francez Jean Anthelme Brillat-Savarin. Legume, fructe și pâine, acestea sunt alimentele pe care 8 din 10 români le au pe masă, arată Asociația CIPRA , Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză.

Tot atâția români mănâncă aproape zilnic produse de panificație, iar 7 din 10 includ dulciuri în meniul zilnic.

44% dintre români spun că nu au timp să își gătească singuri, iar 50% dintre ei spun că au probleme cu digestia din cauza alimentației nesănătoase. Doar 30% dintre femei și 40% dintre bărbați cred că au o alimentație de calitate bună.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În România a crescut cererea pentru legume, fructe și produse eco. Anul acesta, românii au cumpărat de 3 ori mai multe fructe și legume decât anul trecut, arată platforma Freshful de la eMAG. 15% din venitul lunar pentru alimente e cheltuit pe fructe și legume.

Cheltuieli serioase au și europenii, devin tot mai săraci, scrie Wall Street Journal. Francezii mănâncă mai puțin foie gras și beau mai puțin vin roșu, spaniolii fac economie la uleiul de măsline, iar în Germania consumul de carne și de lapte a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele trei decenii. În Italia, în urmă cu două luni, ministrul dezvoltării economice a convocat o ședință de criză după ce prețurile pastelor au crescut de două mai mult decât rata inflației.

Citește și: