• Tom Platz a fost considerat unul dintre cei mai mari culturiști din lume în perioada sa de glorie.
  • La peste trei decenii de la retragerea sa din sport, Platz arată acum total diferit de uriașul musculos imens care a fost odată.
  • Simbolul culturismului primește și în prezent complimente pentru picioarele sale.

Tom Platz a fost considerat unul dintre cei mai mari culturiști din lume în perioada sa de glorie. Vedeta epocii de aur a anilor ’80 nu a dobândit faima prin premii sau medalii, dar picioarele sale enorme au fost suficiente pentru a lăsa o amprentă în lumea culturismului.

Platz, din Oklahoma, era renumit pentru dezvoltarea uluitoare a părții inferioare a corpului, cu coapse care măsurau peste 30 de centimetri în perioada sa de glorie, și și-a câștigat rapid porecla „The Quadfather”. Industria culturismului era obișnuită să vadă brațe, spinare și umeri uriași, dar a fost șocată când Platz a apărut pe scenă cu masa sa extremă la picioare în 1979. Dar, la peste trei decenii de la retragerea sa din sport, Platz arată acum total diferit de uriașul musculos imens care a fost odată.

Într-o fotografie postată pe Instagram, bărbatul, acum în vârstă de 67 de ani, a putut fi văzut afișând o siluetă mult mai mică, în timp ce poza alături de alți mari culturiști, Frank Zane și Lou Ferrigno. De asemenea, șuvițele sale blonde ample fuseseră înlocuite cu șatenul său natural. El a pus o descriere la postarea iconică: „După ce am stat pe umerii și am susținut unii dintre cei mai mari culturiști din Epoca de Aur, continuăm să avem și să creăm amintiri de neuitat!”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Ferrigno, acum în vârstă de 71 de ani, este cunoscut pentru că l-a interpretat pe Hulk în serialul TV The Incredible Hulk din 1978. Însă, înainte de cariera de actor, mușchii enormi ai lui Ferrigno l-au făcut să câștige un titlu de Mr America și două titluri consecutive de Mr Universe la Federația Internațională de BodyBuilding și Fitness (IFBB).

Alături de el, Frank Zane, de trei ori campion la Mr Olympia, pare la lumi distanță de culturistul profesionist uriaș care a fost cândva. În vârstă de 80 de ani acum, el a fost considerat unul dintre cei mai mari culturiști din istorie, recunoscut pentru atenția meticuloasă acordată simetriei și proporțiilor, primind chiar un loc în Hall of Fame IFBB în 1999.

Cei trei bărbați sunt toți pensionați de mult timp, dar se pare că au rămas buni prieteni. Vorbind pentru Old School Labs, Platz chiar l-a creditat pe Zane cu o mare parte din succesul său, dezvăluind că colegul culturist l-a împins să continue atunci când era gata să renunțe.

El a spus: „I-am spus că mă gândeam să mă mut înapoi acasă, iar Frank mi-a spus să aștept. Frank a spus: „În două luni, vei apărea în toate revistele. Când oamenii te vor vedea, va exista cerere pentru serviciile tale. Așteaptă doar. O să vezi asta’”.

Platz a adăugat: „Frank a fost grozav. Mi-a dat sfaturi despre cum să-mi gestionez banii și cum să profit la maximum de experiența mea în acest sport, eram în admirație față de Frank Zane, iar el mă ajuta”. Platz, care a fost supranumit și „Vulturul de aur” în perioada în care a fost culturist profesionist, a crescut în Detroit și a început să se antreneze când avea doar 10 ani.

Se pare că în rutina sa intensă de antrenamente a făcut opt repetări cu 635 de kilograme și 52 de repetări cu 350 de kilograme. Visul său a fost să câștige titlul de Mr Olympia, dar Platz nu a reușit niciodată să îl ia acasă înainte de a se retrage în 1987.

În ciuda acestui fapt, nu are niciun regret. Într-un interviu acordat în 2019 pentru Bodybuilding.com, el a explicat: „Nu am avut nicio problemă. Întotdeauna mi-am dorit trofeul Mr Olympia. Mi-am construit un dulap de trofee pentru el. Dar nu aș schimba niciodată ceea ce am primit și prieteniile făcute și răspunsul pe care l-am primit pentru că am pierdut, pentru a câștiga trofeul Olympia. Nu aș vrea să renunț la ceea ce am primit pentru trofeul Mr Olympia.”

În același timp, el a dezvăluit că nu mai este culturistul de 240 de kilograme care a fost în perioada sa de glorie, spunând: „Am în jur de 180 de kilograme acum. În comparație cu anii ’80, sunt extrem de ușor acum”.

Dar simbolul culturismului primește și în prezent complimente pentru picioarele sale. El a adăugat: „Este amuzant când merg pe plajă cu soția mea și cineva strigă: „Frumoase picioare, omule”, iar soția mea spune: „Nu vorbesc cu mine, dragă”.”