- Dr. Jacqueline Nesi recomandă un set de reguli pentru o relație sănătoasă între părinte-copil.
- Copiii accesează foarte ușor diverse spații online, uneori foarte potrivite pentru ei și care pot avea un efect benefic pentru dezvoltarea abilităților.
- Alteori însă, poate neintenționat, ajung să întâlnească pagini sau persoane care îi fac să se simtă speriați, triști, rușinați sau vinovați.
Să fii părinte nu e ușor! Mai ales în perioada în care tehnologia evoluează de la o zi la alta. Există oportunități, dar și riscuri. Cum gestionezi timpul petrecut online, cum protejezi intimitatea și securitatea online? E important să menții o relație sănătoasă în familia ta.
Advertisment
Folosindu-și curiozitatea și dorința de explorare, copiii accesează foarte ușor diverse spații online, uneori foarte potrivite pentru ei și care pot avea un efect benefic pentru dezvoltarea abilităților. Alteori însă, poate neintenționat, ajung să întâlnească pagini sau persoane care îi fac să se simtă speriați, triști, rușinați sau vinovați.
Un rol esențial îl joacă modul în care sunt puse limitele de către părinți sau alți îngrijitori ai copiilor. Este definitorie atitudinea și încrederea adulților cu privire la Internet pentru a putea să pună aceste limite cu consecvență, fermitate și blândețe pentru a asigura siguranța micuților.
Recomandări
„Copilul meu acum are cinci ani și am ales o grădiniță care să aibă cât mai multe activități afară și să fie cât mai distractivă. În ceea ce privește timpul în online, încerc să îl limitez cât mai mult. Mi-am făcut așa, ca un plan. Îmi cere câteodată să se uite la televizor, pe telefon în mașină sau când ne întoarcem de la grădiniță. Încerc să îi distrag atenția și să facem tot felul de activități”, a spus Andreea Tudorache, mamă și antreprenor, la Aleph News.
Partenerii noștri