• Specialty coffee a devenit tot mai populară în cafenele și magazine.
  • Răzvan Ene: „Calitatea cafelei de specialitate este influențată de altitudinea la care este cultivată”
  • Răzvan Ene: „În cazul cafelei comerciale, imperfecțiunile sunt adesea ascunse prin prăjirea excesivă a boabelor”

O zi bună începe cu o cafea de calitate. Specialty coffee a devenit tot mai populară în cafenele și magazine. Secretul pentru o cafea savuroasă? Selecția boabelor și procesul de prăjire și servire.

Ce face o cafea să fie „specialty”

Răzvan Ene, antreprenor: „Calitatea produselor reflectă întotdeauna specificul cafelei de specialitate. Calitatea cafelei de specialitate este influențată de altitudinea la care este cultivată, iar aceasta crește semnificativ la altitudini de peste 900 de metri. Tot ce se cultivă peste această altitudine este considerat cafea de specialitate”.

Cum alegi cafeaua perfectă

Răzvan Ene: „Cafeaua 100% Arabica este bine cunoscută și apreciată de toată lumea, fiind cultivată cu mare atenție de către specialiști. Acest proces permite evidențierea aromelor și caracteristicilor specifice acestui tip de cafea. De asemenea, cafeaua de specialitate se remarcă printr-o anumită aciditate, care adaugă un gust dulce-acrișor, în contrast cu cafeaua comercială”.

Recomandări

PUTIN: „SITUAȚIA E DIFICILĂ”
CE SE ALEGE DE GAZA
ATIFICIAL NE MERGE BINE
IANUARIE CĂLDUROS
ONE LAST TIME
GREU DE SUSPENDAT

Cât de importantă este metoda de preparare

Răzvan Ene: „În cazul cafelei comerciale, imperfecțiunile sunt adesea ascunse prin prăjirea excesivă a boabelor. În schimb, la cafeaua de specialitate, metodele de preparare sunt esențiale. Este foarte important să fii atent la modul de extracție al cafelei, în funcție de metoda utilizată. De exemplu, există metode precum espresso, cafeaua la filtru, Aeropress sau V60. Cele mai solicitate metode includ Aeropress și V60, care pun în valoare calitățile cafelei de specialitate”.

Citește și