• Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că partenerii lor stau pe telefon în timpul mesei sau coboară ochii în ecran în timpul unei conversații.
  • Deși este evident, o echipă de cercetători din Turcia a descoperit că phubbing-ul îți afectează în mod direct căsnicia.
  • Radu Leca, psiholog, spune că suntem dependenți de ceva în momentul în care relația nu funcționează.

Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că partenerii lor stau pe telefon în timpul mesei sau coboară ochii în ecran în timpul unei conversații, iar acest fenomen are denumirea de phubbing. Deși este evident, o echipă de cercetători din Turcia a descoperit că phubbing-ul îți afectează în mod direct relația.

Radu Leca, psiholog, spune că suntem dependenți de ceva în momentul în care relația nu funcționează.

„Dependențele apar, mai ales post-pandemic, când relația de cuplu nu funcționează. Nefuncționând relația, dependența te extrage din situație, fie că vorbim despre telefon o țigară electronică sau una normală. Aceste lucruri se întâmplă fiindcă tu, în mod real, nu ești prezent în cuplul respectiv.”

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

„Dragostea și prieteniile noi sunt cele două tematici concrete care ne fac să nu mai fim dependenți de nimic. Aceste două elemente te fac să te îndepărtezi de telefonul mobil”, a spus Radu Leca, la Aleph News.

Citește și