• Nu este un secret faptul că elementul cheie pentru un sex bun este asociat cu modul în care îți antrenezi mintea.
  • Când vine vorba de sex, vrei ca totul să se simtă bine și să fii și în starea de spirit potrivită.
  • Sexualitatea poate fi un lucru dificil de navigat, iar noi învățăm mereu mai multe despre ea pe măsură ce creștem.

Nu este un secret faptul că elementul cheie pentru un sex bun este asociat cu modul în care îți antrenezi mintea. Să fii obraznic nu înseamnă doar să-ți dai jos hainele, ci și să te asiguri că tot corpul tău experimentează plăcerea. Când vine vorba de sex, vrei ca totul să se simtă bine și să fii și în starea de spirit potrivită.

Creierul trebuie să se simtă entuziasmat pentru ca organismul să reacționeze în același mod. De fapt, unii oameni nu știu cât de importantă este mintea atunci când vine vorba de a face sex de calitate. Aceasta joacă un rol important în capacitatea corpului nostru de a se incita, iar atunci când corpul și mintea noastră nu sunt sincronizate, ne confruntăm cu ceea ce se numește nepotrivire de incitare.

Pentru a formula mai simplu – te-ai simțit vreodată incitat, dar corpul tău nu pare să simtă același lucru? Sau te-ai simțit vreodată pregătit fizic să te distrezi, dar mintea ta este ocupată în altă parte?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Această deconectare sexuală între corp și minte este cunoscută sub numele de nepotrivire a stimulării și se spune că multe lucruri pot cauza acest lucru, de la stres la dezechilibru hormonal. Uneori poate apărea chiar și pentru că mintea noastră este foarte ocupată cu alte lucruri, dar ne împiedică să ne simțim bine. Faptul că o experimentezi nu înseamnă că ți-ai pierdut interesul pentru sex sau pentru partenerul tău și există lucruri pe care le poți face pentru a o rezolva.

Ce pot să fac pentru a trece peste asta?

Potrivit expertului în sex și autoarei cărții Come as You Are”, Emily Nagoski, Ph.D., care a inventat de fapt termenul în cartea sa, 90% dintre femei și 50% dintre bărbații au recunoscut că au trecut la un moment dat prin non-concordanța stimulării. Cel mai important lucru pe care îl poți face este să nu-ți faci griji.

Psihologul și terapeutul sexual certificat Dr. Kate Balestrieri a declarat pentru The Zoe Report: Este esențial să știi și să ții minte că nu ești defect dacă te confrunți cu o inconsecvență de incitare. Ține minte contextul în care trăiești experiențele de neconcordanță, astfel încât să poți fi mai ușor pregătit să vorbești cu un partener, să stabilești limite care să se alinieze cu dorința ta mentală și emoțională și să rămâi convins de propriul adevăr despre experiențele neconsensuale.”

Sexualitatea poate fi un lucru dificil de navigat, iar noi învățăm mereu mai multe despre ea pe măsură ce creștem. Înțelegerea neconcordanței (și concordanței) stării de atracție te va ajuta să-ți ușurezi îngrijorările.