• Oamenii stau la cozi infernale și se confruntă cu întârzieri de până la 90 de minute la controlul de securitate în aeroporturi, în condițiile în care lipsa de personal al polițiștilor de frontieră începe să se resimtă în timpul călătoriilor cu avionul, după măsurile post-pandemice.
  • Deși nu poți controla anularea zborurilor, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a-ți face călătoria să decurgă fără probleme.
  • Indiferent dacă ai experimentat sau nu sentimentul de nervozitate provocat de cozile lungi de la aeroport și de zborurile anulate, probabil că îți faci griji în legătură cu o viitoare călătorie în străinătate.

Oamenii stau la cozi infernale și se confruntă cu întârzieri de până la 90 de minute la controlul de securitate în aeroporturi, în condițiile în care lipsa de personal al polițiștilor de frontieră începe să se resimtă în timpul călătoriilor cu avionul, după măsurile post-pandemice.

Deși nu poți controla anularea zborurilor, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a-ți face călătoria să decurgă fără probleme.

Indiferent dacă ai experimentat sau nu sentimentul de nervozitate provocat de cozile lungi de la aeroport și de zborurile anulate, probabil că îți faci griji în legătură cu o viitoare călătorie în străinătate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Dar există modalități de a evita aglomerația și de a crește șansele ca totul să decurgă fără probleme. Pe lângă reducerea timpului și a stresului provocat de călătorie, următoarele sfaturi te ajută să poți economisi bani.

Evită vacanțele școlare și sărbătorile legale dacă nu vrei să stai la cozi

Dacă poți, evită să rezervi călătoria în timpul vacanțelor școlare și al sărbătorilor legale. Astfel, nu numai că reduci riscul de a fi prins în aglomerația cozilor lungi de la aeroport, dar poți economisi și bani, având în vedere că prețurile sunt mai mici la zboruri și hoteluri în afara acestor perioade de vârf.

Multe destinații europene sunt aglomerate în timpul vacanțelor școlare de vară. Poti de exemplu să rezervi în septembrie.

Zbor de dimineață și verifică Google înainte să faci rezervare

S-a constatat că, din punct de vedere statistic, zborurile de dimineață sunt mai puțin susceptibile de a fi anulate, deoarece problemele și anulările rezultate tind să se acumuleze pe parcursul zilei. Iar călătorii cu experiență știu că unele rute specifice sunt mai susceptibile de a fi anulate decât altele.

Înainte de a face rezervarea, caută pe Google itinerariile de zbor și companiile aeriene pentru a afla care sunt cele mai des anulate.

Scapi de cozi dacă călătorești numai cu bagaj de mână

Dacă poți călători doar cu bagajul de mână, nu vei mai sta la coadă la aeroport. Trebuie doar să te înregistrezi online și să mergi direct la ghișeul vamal. În plus, nu va trebui să îți faci griji și să aștepți să vezi dacă bagajul tău s-a pierdut.

Păstrează toate medicamentele, cheile și documentele importante în bagajul de mână. De asemenea, este o idee bună să pui în bagajul de mână un schimb de haine, în cazul în care valiza ta se pierde.

Să vii la timp, nu mai devreme

Este de înțeles că mulți călători ajung la aeroport cu câteva ore mai devreme, de teamă că vor avea întârzieri. Dar acest lucru nu face decât să pună gaz pe foc, agravând cozile și reținând călătorii cu zboruri mai devreme. Dacă te aflii la o coadă lungă la check-in și îți faci griji că ai putea pierde zborul, anunță un membru al personalului și cere să fii mutat în fața cozii.

Păstrează biletele de autobuz sau ceva care să dovedească faptul că ai ajuns la ora recomandată de aeroport, deoarece vei avea nevoie de aceste documente în cazul în care pierzi zborul și trebuie să apelezi la asigurare.

Ia o asigurare de călătorie de îndată ce îți rezervi vacanța

Deoarece industria turismului trece printr-o perioadă destul de agitată, este recomandat să închei o asigurare de călătorie imediat ce faci rezervarea. În acest fel, ești protejat de orice modificări, întârzieri sau anulări efectuate înainte de plecare, precum și în timpul călătoriei.