Curse de taxi gratuite pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19. Ce trebuie să facă pasagerii

Curse de taxi gratuite pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19. Ce trebuie să facă pasagerii Profimedia
  • FREE NOW oferă curse gratuite de taxi pasagerilor din România și din alte 7 țări europene care merg să se vaccineze împotriva Covid-19
  • Cursele gratuite sunt în valoare de 1 milion de euro

Compania FREE NOW oferă curse gratuite în valoare totală de 1 milion de euro tuturor pasagerilor din România, Germania, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia și Polonia, care călătoresc în următoarea lună prin aplicația de taxi și ridesharing, pentru a se vaccina împotriva Covid-19.

Pasagerii care călătoresc în următoarea lună către sau dinspre un centru de vaccinare din orașele în care este disponibilă aplicația de taxi primesc contravaloarea curselor plătite cu cardul sau un voucher valoric pentru cursele achitate cu numerar, în limita a 18 lei per cursă. Fiecare pasager poate beneficia de 2 curse gratuite care au ca destinație sau punct de plecare un centru oficial de vaccinare din orașul lor. Pentru șoferi, cursele se desfășoară normal, valoarea lor fiind achitată integral.

„Ne dorim să sprijinim cât mai mulți pasageri să beneficieze de o opțiune confortabilă și eficientă de transport când merg să se imunizeze împotriva Covid-19 și, în același timp, să oferim șoferilor parteneri acces la mai multe curse în contextul unui an dificil“, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager FREE NOW România.

Ce trebuie să facă pasagerii pentru a beneficia de cursa gratuită

  1. Călătoresc cu FREE NOW către sau dinspre unul din centrele oficiale de vaccinare din orașul lor
  2. Transmit detaliile despre curse, împreună cu dovada vaccinării prin completarea formularului disponibil pe pagina https://support.free-now.com/hc/ro/requests/new, precizând că solicită rambursarea călătoriei pentru vaccinare
  3. Compania returnează contravaloarea curselor plătite cu cardul sau oferă vouchere valorice dacă plata s-a făcut în  numerar.

„Există segmente importante ale populației pentru care transportul reprezintă o provocare, ba chiar o problemă uneori. Motivele sunt fie de ordin financiar, fie legate de lipsa unei infrastructuri de transport public corelate cu nevoile de deplasare în orașe. Segmentele cele afectate sunt persoanele în vârstă și cele cu venituri mici. Este datoria instituțiilor statului, dar și a companiilor private să se implice activ pentru accelerarea procesului de imunizare a românilor, așa încât să revenim la o viață economică și socială normală“, a mai spus Anca Gherle.