• Sexul planificat este la fel de sexy ca și întâlnirile de moment.
  • Deși mulți oameni susțin idealul sexului spontan, nu există nicio diferență în ceea ce privește pasiunea sau satisfacția față de sexul planificat.
  • Cercetătorii compară modul în care planificarea este crucială în multe aspecte plăcute ale vieții noastre.

Dacă ți s-ar cere să te gândești la sexul pasional, s-ar putea să-ți vină în minte să smulgi hainele partenerului pentru o partidă spontană. Dar un nou studiu sugerează că, contrar credinței populare, sexul planificat este la fel de sexy ca și întâlnirile de moment. Cercetătorii de la Universitatea din York au descoperit că, deși mulți oameni susțin idealul sexului spontan, nu există nicio diferență în ceea ce privește pasiunea sau satisfacția față de sexul planificat.

Nu spunem neapărat că trebuie să o treci într-un calendar – ca la ora 19.00 într-o zi de marți, după ce pui cina la cuptor și înainte de a împături șosetele, a declarat Katarina Kovacevic, coautor al studiului.

Dar voința din spatele ei poate fi schimbătoare, în sensul că nu așteptăm momentul potrivit, pentru că, uneori, la unii oameni, starea de spirit nu apare niciodată, ceea ce îi poate descuraja.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În cadrul studiului, echipa a efectuat două studii pentru a compara sexul spontan și cel planificat. Poate exista o mare reținere în a le cere clienților să vorbească și să planifice mai mult despre sex, să lucreze ca o echipă sexuală”, a spus Kovacevic. Cred că este din cauza a ceea ce vedem în mass-media, dar partea amuzantă este că există atât de multă planificare în acele scene – o întreagă echipă de producție este acolo, actorii își memorează replicile”.

În primul studiu, echipa a intervievat peste 300 de persoane aflate în relații romantice. Ei au descoperit că susținerea ideii că sexul spontan este mai bun se corelează cu satisfacția raportată. Cu toate acestea, în cel de-al doilea studiu, care a presupus anchete zilnice pe parcursul a trei săptămâni pe lângă 100 de cupluri, echipa a constatat că nu există nicio diferență în ceea ce privește gradul de satisfacție al unei întâlniri sexuale, indiferent dacă aceasta a fost planificată sau a avut loc în mod spontan, scrie Daily Mail.

În general, am constatat că oamenii au susținut idealul sexului spontan. Dar, în ciuda acestor convingeri, în cele două studii nu am găsit nicio dovadă solidă care să susțină faptul că oamenii experimentează de fapt sexul spontan ca fiind mai satisfăcător decât cel planificat”, a declarat profesorul Amy Muise, co-autor al studiului.

Cercetătorii compară modul în care planificarea este crucială în multe aspecte plăcute ale vieții noastre, de la plecarea în vacanță la urmărirea unei cariere satisfăcătoare.

Din moment ce sexul este important pentru mulți oameni și are multe beneficii pentru sănătate și relații, este logic să prioritizăm și să abordăm sexul în același mod”, au explicat ei.

Așteptările privind sexul în timpul sărbătorilor, aniversărilor și zilelor de naștere pot duce la un sentiment de presiune pentru oameni”, a spus Kovacevic. În schimb, cercetătorii recomandă ca cuplurile să planifice să petreacă timp de calitate împreună pentru a menține vie scânteia. Încercați să faceți sex înainte de marea masă și de paharele de vin”, a glumit profesorul Muise.