• Cererea crescută pentru botox și tratamente de anti-îmbătrânire apare mai ales la Gen Z.
  • Fascinația pentru tratamente estetice este alimentată de dorința de a avea o piele perfectă.
  • Injectarea botoxului în pielea tânără inhibă mușchii și poate duce la o asimetrie a feței.

Ce înseamnă frumusețea pentru Gen Z? O față perfectă. Astfel tinerii ajung să apeleze la tratamente estetice, în principal la botox pentru a atinge acest ideal. De ce? Ei vor să fie forever young. Dorința vine la pachet cu anumite costuri.

De ce vedem în rândul Gen Z o creștere a cererii pentru tratamente de anti-îmbătrânire?

Gen Z crește într-o lume a influencerilor de pe rețelele de socializare și într-o cultură a celebrităților care devin modele pentru ei. Presiunea de a menține o aparență impecabilă nu a fost niciodată mai mare- ei apelează și la aplicații facetune- pentru a-și edita trăsăturile. Fascinația pentru tratamentele estetice în rândul Generației Z este alimentată de dorința de avea o piele perfectă, fără riduri.

De la filler-uri, până la Botox, și rutine complexe de îngrijire a feței- aceste proceduri promit să împiedice semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Eavanna Breen, fondatoarea unei clinici pentru tratamente de piele, spune că majoritatea clienților ei, tineri de 20 de ani, ajung să aibă o față care nu să nu se miște deloc, din cauza botoxului. Breen spune că „Mușchii, cruciali pentru expresiile faciale, joacă un rol vital, iar inhibiția prematură prin aceste intervenții poate duce la o pierdere a expresivității emoționale în timp. Deci căutarea perfecțiunii vine cu propriul set de riscuri și consecințe. Începerea tratamentelor anti-îmbătrânire de la o vârstă fragedă poate perturba procesul natural de îmbătrânire al organismului. Injectarea de Botox în pielea tânără, inhiba mușchii faciali și ajungi să ai un chip înghețat. De asemenea, filler-urile dermice, deși oferă îmbunătățiri temporare, pot prezenta riscuri pe termen lung, cum ar fi asimetria chipului.”

Citește și