• O femeie și-a avertizat colegii șoferi cu privire la greșeala neobișnuită de conducere care i-a picat testul ITP – și nu știa că ar putea fi sancționată cu amendă și puncte de penalizare.
  • De ce nu ar trebui să ai niciodată odorizant de aer în mașină atunci când mergi la inspecție auto?
  • Șoferii fac de multe ori greșeli de conducere puțin cunoscute care pot duce la respingerea inspecției tehnice auto – sau chiar mai rău, la amenzi sau puncte pe penalizare.

Șoferii fac de multe ori greșeli de conducere puțin cunoscute care pot duce la respingerea inspecției tehnice auto – sau chiar mai rău, la amenzi sau puncte pe penalizare.

În timp ce accesoriile din interiorul autovehiculului, cum ar fi autocolantele și odorizantele, pot părea inofensive, o femeie susține că aceste bunuri neasemuite pot genera consecințe grave atunci când vine vorba de prezentarea mașinii la ITP.

După ce a fost respinsă din cauza motivului menționat mai sus, șoferița și TikToker @katieejob a distribuit online un videoclip în care îi avertizează pe ceilalți automobiliști să fie atenți la greșeala ei.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit femeii, faptul că a lăsat dispozitivul de amplificare a mirosului agățat de oglinda retrovizoare a fost motivul pentru care inspectorii ITP au respins dosarul.

În mijlocul unor discuții de informare, Katie și-a îndemnat colegii șoferi să nu cadă victime ale aceleiași greșeli. Ea a spus: „Lecția primită – nu uitați să eliminați odorizantul de pe mașină atunci când mergeți la inspecția tehnică.”

Femeia a distribuit apoi un clip cu documentele de la ITP, care detaliază motivul respingerii. În document se poate citi: „Reparați imediat (defecte majore)”.

„Vizibilitatea șoferului asupra unei oglinzi exterioare obligatorii nu trebuie sa fie afectată în mod semnificativ. Partea frontală centrală (odorizant aer obturează oglinda retrovizoare)”, au precizat inspectorii.

Katie nu numai că s-a ales cu o inspecție tehnică respinsă, dar ar putea fi surprinsă să afle că această greșeală i-ar putea aduce o amendă de 1.000 de euro și trei puncte de penalizare. Deși nu este de fapt ilegal să conduci cu odorizante mari, dacă faci acest lucru te poți alege cu o amendă de 100 de euro pe loc dacă se constată că îți obturează oglinda retrovizore.

Agățarea decorațiunilor de oglinda retrovizoare sau folosirea autocolantelor pentru a vă înfrumuseța mașina ar putea afecta, de asemenea, plata de către asigurătorul dumneavoastră în cazul în care sunteți implicat într-un accident. Mulți oameni și-au împărtășit șocul în secțiunea de comentarii a videoclipului TikTok, iar unii chiar și-au recunoscut cu curaj greșeala.