De ce tremură picioarele femeilor după sex? Un specialist explică acest lucru

Sursa: Hepta
  • Corpul vede sexul ca pe un fel de stare de șoc, așa că femeile observă reacții diferite.
  • Dacă te-ai întrebat dacă totul este în regulă cu tine când picioarele nu-ți lucrează și genunchii ți se îndoaie după sex, nu ai de ce să te îngrijorezi.
  • Sexul are beneficii fantastice pentru sănătate, mai ales pentru femei.

Uneori, după activități pasionale sub așternuturi, putem experimenta așa-numita reacție de plăcere sexuală, care la început pare puțin înfricoșătoare, este de fapt foarte bună pentru sănătatea noastră sufletească.

Dacă te-ai întrebat dacă totul este în regulă cu tine când picioarele nu-ți lucrează și genunchii ți se îndoaie după sex, nu ai de ce să te îngrijorezi. Aceasta nu este o alergie rară, ci o reacție normală care se întâmplă la majoritatea femeilor.

Sexul are beneficii fantastice pentru sănătate, mai ales pentru femei. Poate înlocui exercițiile fizice și îmbunătățește condiția fizică, datorită sexului regulat avem un păr și o piele mai sănătoase, iar cu starea de spirit excelentă pe care o stimulează, nici nu mai trebuie să menționăm.

De ce tremură picioarele femeilor după un sex reușit?

Răspunsul la această întrebare este, de fapt, foarte logic. La fel cum după un antrenament bun simți că picioarele nu-ți pot susține greutatea întregului corp și că genunchii sunt atât de slăbiți încât abia îi poți îndoi, cam același lucru se întâmplă după un sex mai activ.

Totuși, în acest caz, psihicul este și el responsabil pentru reacțiile sexuale care ne pot deruta. Această reacție intimă este complet normală și puțini sunt cei care pot vorbi deschis despre ea, așa că multe femei trăiesc în îngrijorare și ignoranță, crezând că ceva este în neregulă cu ele, notează Dr. Jessica Williams.

Orgasmul stimulează contracția mușchilor și a restului corpului, ceea ce provoacă spasme, în special la nivelul membrelor inferioare, iar în acel moment creierul eliberează un val de dopamină, responsabilă de sentimentul de satisfacție sexuală, și de oxitocină, un hormon asociat cu atingerea și atașamentul emoțional.

Pentru a înțelege de ce îți tremură picioarele, trebuie mai întâi să înțelegi cum reacționează corpul tău la orgasm. În timpul orgasmului, experimentăm așa-numita miotonie, sau contracția musculară în majoritatea părților corpului. Când în cele din urmă relaxați mușchii, aceștia sunt șocați și încep să tremure. Unele femei se confruntă, de asemenea, cu crampe pelviene, care apar din cauza contracțiilor uterine, notează Dr. Williams.

În timpul sexului, corpul trece printr-o eliberare și o plăcere intensă, iar cantități mari de tensiune se acumulează în tot corpul. Tensiunea arterială crește, inima bate repede, iar hormonii dansează necontrolat prin întreaga noastră ființă. Dacă nu îți place această senzație și vrei să o eviți, acordă atenție poziției picioarelor în timpul sexului, sfătuiesc experții.

Dacă îți ții picioarele în aer pentru mult timp, este mai probabil să te simți tremurândă după sex. Un alt sfat util este să schimbi mai des poziția în care faci sex, ceea ce va aduce, de asemenea, un plus de dinamism și pasiune în relația ta.

Corpul vede sexul ca pe un fel de stare de șoc, așa că femeile observă reacții diferite. Unele dintre noi ar putea plânge, altele pot simți un val de euforie, unele pot avea nasul înfundat, iar altele pot strănuta incontrolabil, notează Dr. Jessica Williams.

Ce ar trebui să facem dacă picioarele ne tremură după sex?

Apa și alimentele bogate în potasiu, cum ar fi bananele și avocado, pot ajuta la combaterea tremuratului picioarelor. Cu cât mușchii sunt mai bine hidratați, cu atât este mai puțin probabil să simțiți efecte după sex.

Se știe că întinderea este o parte foarte importantă a exercițiilor fizice. Același lucru este valabil și pentru sex. După un sex mai activ, ar fi bine să îți întinzi mușchii picioarelor, ceea ce te va ajuta cu siguranță cu tremuratul.

Ai grijă cum dormi. Dacă dormi pe o saltea incomodă, mușchii tăi sunt în mod inerent încordați. Orice activitate suplimentară va acumula și mai multă tensiune în ei, așa că ar fi bine să te asiguri că dormi opt ore bune pe o suprafață confortabilă.