- Tot mai mulți tineri continuă să primească bani de la părinți pentru satisfacerea nevoilor personale.
- Dependența financiară față de părinți poate fi și principalul motiv pentru care aceștia amână mutatul de acasă.
- În România, tinerii pleacă din casa părintească în intervalul de vârstă 26-30 de ani.
Tot mai mulți tineri continuă să primească bani de la părinți. Motivul? Cel mai des aceștia apelează la ajutorul părinților pentru satisfacerea nevoilor personale. Fie că vorbim de mașina mult dorită, o vacanță exotică sau cele mai noi gadgeturi, tinerii aleg calea ușoară.
Dependența financiară față de părinți poate fi și principalul motiv pentru care aceștia amână mutatul de acasă. În România, tinerii pleacă din casa părintească în intervalul de vârstă 26-30 de ani, în timp ce în țări precum Finlanda sau Suedia, vârsta scade până la 21 ani.
Ce impact are dependența financiară a tinerilor de părinți asupra stabilității financiare și a bunăstării acestora în viitor?
„Este clar că îi face mai leneși. Ei fac asta pentru că se poate și părinții le dau bani. Soluții există, dar la noi este această cultură. Este un indicator care urmărește la nivel matematic dezvoltarea unei țări. La nord, unde statul este mai puternic, tinerii pleacă mai devreme de acasă, iar în Italia, Spania, Grecia și celelalte țări, tinerii și părinții au tendința de a avea mai multă grijă unii de alții”, a declarat George Butunoiu, sociolog, pentru Aleph News.
Citește și