• Probabil că mulți oameni au acasă în dulapurile de alimente, un recipient cu boia de ardei iute.
  • Se pare că mulți oameni nu știau de unde provine de fapt acest condiment dulce sau afumat.
  • Indiferent cât de mulți dintre noi îl au ascuns în dulapuri, majoritatea oamenilor abia acum încep să afle despre ce este vorba.

Probabil că mulți oameni au acasă în dulapurile de alimente, un recipient cu boia de ardei iute. De la adăugarea unui strop de picant la un sos de chilli de casă sau presărat peste cartofii prăjiți dulci – există o mulțime de utilizări gustoase pentru acest condiment versatil.

Dar se pare că mulți oameni nu știau de unde provine de fapt acest condiment dulce sau afumat. Indiferent cât de mulți dintre noi îl au ascuns în dulapuri, majoritatea oamenilor abia acum încep să afle despre ce este vorba. Se pare că puțini oameni s-au întrebat vreodată de unde provine, deoarece majoritatea bucătarilor casnici par să creadă că este o substanță distinctă în sine. Dacă nu știați, micul condiment la îndemână este, de fapt, alcătuit din ardei măcinat.

Utilizatorul Twitter @simsimmaaz a dezvăluit recent cât de uimită a fost când a făcut această descoperire. Disperată să împărtășească vestea, ea a scris pe TwitterSă aflu că paprika este doar un ardei roșu uscat și zdrobit a fost cu adevărat șocant. Nu știu de ce am crezut că există un copac de ardei pe undeva.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Alții s-au grăbit apoi să împărtășească cât de uimiți au fost de descoperire. O persoană a răspuns: Nu credeam că există un copac de paprika, dar cu siguranță credeam că este un fel de amestec de condimente sau un fel de compoziție proprie care doar o transformă în praf.”

În același timp, o altă persoană a adăugat: De asemenea, credeam că există un arbore de curry și că ardeiul iute este o combinație de condimente.”

Paprika poate fi formată din ardei cayenne, ardei gras, ardei de Alep sau ardei dulce. Mai întâi se lasă să se usuce, iar apoi se macină cu ajutorul unui mortar și a unui pisălog sau a unui măcinător de condimente. Dacă doriți să încercați să vă faceți propria paprika afumată, atunci va trebui să afumați mai întâi ardeii. Puteți face acest lucru folosind un foc de stejar pentru a obține aroma afumată înainte de a-i usca.