• Doi adolescenți de culoare din Oklahoma au fost arestați și încătușați pentru că mergeau pe o stradă
  • Poliția din orașul Tulsa a făcut publică înregistrarea editată a momentului
  • Imaginile au fost interpretate ca o nouă dovadă a abuzurilor și brutalității poliției americane

Adolescenții au fost încătușați pentru ceea ce în multe țări din lume este un gest care nu e pedepsit atât de brutal.

Incidentul s-a petrecut pe 4 iunie, 2020. Înregistrarea arată cum doi tineri merg pe mijlocul unei străzi, necirculate intens.

Un polițist aleargă după adolescenți. Altul se apropie cu o mașină. Unul dintre tineri este forțat să se pună pe burtă și încătușat. Al doilea nu opune rezistență, dar este și el încătușat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Tinerii întreabă în repetate rânduri de ce sunt arestați. ”Vreți să mă vedeți în închisoare sau mort” spune unul dintre ei. Ofițerii de poliție le răspund că au încălcat legea traversând prin loc nepermis.

În timp ce sunt duși la mașină, unul dintre adolescenți strigă: ”Sunați-o pe mama mea!”. Prietenul său îi transmite: ”Calmează-te, frate! Nu merită!”

Un bărbat de culoare din cartier îi abordează pe agenți, dar e avertizat că va fi arestat și el. În cele din urmă un tânăr este eliberat din mașină. Cazul este investigat acum de poliție.

”Copiii din Tulsa trebuie să știe că sunt liberi să meargă pe stradă în cartierul lor fără să se teamă că va fi săltat și încătușat de poliție” a spus primarul orașului Tulsa.

Cazul a creat recoltă online în contextul scandalului George Floyd și a protestelor generate de violența și abuzurile poliției din SUA.