• În mai 2021, cei doi au dat peste o altă arahnidă necartografiată.
  • Ei prind scorpionii în cutiuțe, de obicei doar culegându-i.
  • A-i face să stea nemișcați și a-i poziționa bine este o tehnică la care încă cei doi lucrează.

Prakrit Jain și Harper Forbes nu au fost întotdeauna interesați de scorpioni. Cei doi elevi de liceu, ambii din zona Bay, erau mult mai fascinați de alte creaturi târâtoare și înfiorătoare.

Scorpionii sunt mai degrabă un punct comun între noi, a explicat Jain. În momentul în care ne-am cunoscut, el era mult mai mult un tip de herpetologie – adică amfibieni și reptile – iar eu eram mult mai interesat de lucruri precum centipedele.

Dar, în 2019, cei doi au reperat o specie de scorpion necunoscută pentru știință pe iNaturalist, o aplicație dedicată urmăririi speciilor. În mai 2021, au dat peste o altă arahnidă necartografiată. Cu ajutorul Academiei de Științe din California și al curatorului său de arachnologie Lauren Esposito, cei doi au reușit să clasifice aceste specii ca fiind Paruroctonus conclusus și, respectiv, Paruroctonus soda, și să își publice descoperirile în revista științifică Zookeys.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

A fost în mare parte autodidact. Nu am avut o persoană anume care să ne învețe toate aceste lucruri. În mare parte, am extras informații de la diferite persoane, dar am citit și o mulțime de documente, a declarat Harper Forbes.

Și din munca de teren, deoarece multe dintre informațiile pe care le obții despre scorpioni, fie de la persoane la întâmplare cu care vorbești pe internet, fie din lucrări scrise cu mult timp în urmă, sunt adesea inexacte sau cel puțin confuze. Așa că, în cea mai mare parte a timpului, este nevoie să mergem pe teren, să găsim scorpionii și să îi examinăm la microscop înainte de a ne da seama la ce ne uităm și ce se întâmplă cu adevărat, a spus Prakit Jain.

Aproape întotdeauna fotografiem scorpionul acasă, deoarece utilizarea unui fundal alb pe teren este puțin dificilă. Prindem scorpionii în cutiuțe, de obicei doar culegându-i. Fotografierea scorpionilor vii este una dintre cele mai dificile părți ale procesului; obținerea unei imagini bune poate dura ore sau chiar zile întregi de fotografie. Trebuie să aștept ca fiecare scorpion să stea nemișcat, apoi să îl poziționez meticulos, astfel încât să fie în aceeași postură cu toți ceilalți. Pentru unele specii acest lucru este relativ ușor, dar pentru altele, fotografierea unui singur individ poate dura ore întregi. A-i face să stea nemișcați și a-i poziționa bine pe scorpioni este o tehnică la care încă lucrez, a transmis Prakit Jain.

Există, de asemenea, acest sentiment indescriptibil de a putea identifica ceva dintr-o fotografie ca fiind nou. Nu prea știu cum să o descriu, dar poți, fără să te uiți de aproape și să examinezi amplasarea micilor umflături de pe mâini sau a firelor de păr – pur și simplu știi când o vezi, dacă are sens, a spus Harper Forbes.