• Un cuplu care s-a întâlnit la un rendez-vous pe nevăzute şi care vorbeşte limbi diferite foloseşte diverse aplicaţii de traducere AI pentru a comunica şi a-şi construi relaţia.
  • Una dintre aplicaţiile pe care le folosesc este Captions, care poate dubla videoclipuri cu voce naturală şi mişcări ale buzelor în alte limbi.
  • Cuplul este acum logodit şi plănuieşte să se căsătorească în Mexic în această vară, învăţând în acelaşi timp limbile partenerului.

Într-o poveste de dragoste modernă, un cuplu a depăşit barierele lingvistice cu ajutorul uneltelor A.I., ceea ce i-a condus la logodnă, relatează Futurism.

Brenda Ochoa şi LeRoy Romero, care locuiesc pe părţile opuse ale frontierei SUA-Mexic, au comunicat iniţial folosind aplicaţii de traducere în timpul întâlnirii lor pe nevăzute la un restaurant Applebee’s din Mexicali, Mexic.

Mai târziu, Romero a descoperit că o aplicaţie numită Captions, pe care o foloseşte la muncă, ar putea ajuta comunicarea lor cu ajutorul capacităţilor sale puternice de traducere AI şi de dublare a buzelor. În ciuda distanţei fizice, cuplul se întâlneşte o dată pe lună, iar ei folosesc diverse aplicaţii de traducere AI pentru a rămâne conectaţi atunci când sunt despărţiţi.

Recomandări

AUSTRIA MENȚINE VETO-UL
UNGARIA RATIFICĂ ADERAREA SUEDIEI LA NATO
CEL MAI CĂLDUROS FEBRUARIE DIN ISTORIE
DETALII DESPRE MOARTEA LUI NAVALNÎI
IOHANNIS MERGE LUNI LA PARIS
CUM AJUTĂ CIA ÎN LUPTA CU PUTIN?

Romero chiar a căutat binecuvântarea bunicii lui Ochoa pentru logodna lor, demonstrându-şi angajamentul de a învăţa spaniola. Cuplul, care învaţă, de asemenea, limbile celuilalt, planifică să se căsătorească în Rosarita, Mexic, în această vară. În ciuda preocupărilor potenţiale legate de AI, povestea lor demonstrează cum tehnologia poate facilita şi îmbunătăţi conexiunile umane autentice.

Citește și: