• Edward Enninful vorbește despre cum a devenit nr 1 într-o industrie unde credea că este imposibil.
  • Tatăl lui i-a dat 3 opțiuni: doctor, avocat sau inginer.
  • La 16 ani Edward era model, iar la 18 devenea editor.

Redactor-șef al British Vogue și director editorial european al Condé Nast, Edward Enninful, vorbește despre cum a devenit numărul 1 într-o industrie unde era imposibil. Acesta nu a avut parte de susținere din partea familiei, însă a dovedit că orice este posibil.

Acesta începe prin a povesti despre partea întunecată pe care a moștenit-o din educația anterioară – frica care depășește frica. Povestește cum a avut mereu senzația că nu a fost niciodată suficient de bun.

În timp ce progresa in industria modei, zi de zi i se spunea ca va fi avocat, medic sau inginer. Acestea erau meseriile ideale pentru un copil african, în concepția părinților, mai ales a tatălui său. Mărturisește că nu a simțit că avea dreptul sa fie cine este, nu s-a simțit vrut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Când s-a schimbat viața lui Edward

Lucrurile în viața lui Edward Enninful s-au schimbat în momentul în care a fost oprit în tren, la vârsta de 16 ani, pentru a fi model. A fost oprit de un domn care s a dovedit a fi unul dintre cei mai mari editori de moda din țara pentru a fi model, când nici nu știa ce este modelingul.

Acesta a spus ca dragostea sa pentru industria modei a început la prima ședință foto. A știut ca vrea să fie în această lume din secunda în care a intrat și de asemenea a știut ca nu va fi model în fata camerei, ci altceva.

La 18 ani i s a oferit un loc de muncă la revista ID, ca director de moda. Mărturisește că nu știa spre ce se îndreaptă, era pur și simplu dependent de munca. Fugind dintr-o viață dificilă – tânărul negru, gay, munca a devenit singura lui salvare.

Acesta declară: „Când nu ai o familie unde să te întorci ești ca un lup singuratic cu mulți prieteni”. În această industrie în care se află de la 18 ani, el a cunoscut doar actori și muzicieni, oameni obișnuiți, așa cum spune el, care l-au ajutat cu adevărat și i-au devenit ca o familie.

Întrebat ce l-ar sfătui Edward de acum pe Edward din trecut, acesta a spus că singurul sfat pe care i l-ar da ar fi „să nu dea totul pentru muncă și să mai găsească și momente pentru el”.

La sfârșitul anilor 90 a început să lucreze la Vogue Italian, după 10 ani a fost chemat să lucreze pentru American Vogue, iar după încă 7 ani a fost chemat la un interviu pentru un post de editor Vogue. Deși a crezut că nu are șanse, acesta a fost momentul în care cariera lui Edward a început.

Citește și