• Edward Enninful vorbește despre cum a devenit nr 1 într-o industrie unde credea că este imposibil.
  • Tatăl lui i-a dat 3 opțiuni: doctor, avocat sau inginer.
  • La 16 ani Edward era model, iar la 18 devenea editor.

Redactor-șef al British Vogue și director editorial european al Condé Nast, Edward Enninful, vorbește despre cum a devenit numărul 1 într-o industrie unde era imposibil. Acesta nu a avut parte de susținere din partea familiei, însă a dovedit că orice este posibil.

Acesta începe prin a povesti despre partea întunecată pe care a moștenit-o din educația anterioară – frica care depășește frica. Povestește cum a avut mereu senzația că nu a fost niciodată suficient de bun.

În timp ce progresa in industria modei, zi de zi i se spunea ca va fi avocat, medic sau inginer. Acestea erau meseriile ideale pentru un copil african, în concepția părinților, mai ales a tatălui său. Mărturisește că nu a simțit că avea dreptul sa fie cine este, nu s-a simțit vrut.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Când s-a schimbat viața lui Edward

Lucrurile în viața lui Edward Enninful s-au schimbat în momentul în care a fost oprit în tren, la vârsta de 16 ani, pentru a fi model. A fost oprit de un domn care s a dovedit a fi unul dintre cei mai mari editori de moda din țara pentru a fi model, când nici nu știa ce este modelingul.

Acesta a spus ca dragostea sa pentru industria modei a început la prima ședință foto. A știut ca vrea să fie în această lume din secunda în care a intrat și de asemenea a știut ca nu va fi model în fata camerei, ci altceva.

La 18 ani i s a oferit un loc de muncă la revista ID, ca director de moda. Mărturisește că nu știa spre ce se îndreaptă, era pur și simplu dependent de munca. Fugind dintr-o viață dificilă – tânărul negru, gay, munca a devenit singura lui salvare.

Acesta declară: „Când nu ai o familie unde să te întorci ești ca un lup singuratic cu mulți prieteni”. În această industrie în care se află de la 18 ani, el a cunoscut doar actori și muzicieni, oameni obișnuiți, așa cum spune el, care l-au ajutat cu adevărat și i-au devenit ca o familie.

Întrebat ce l-ar sfătui Edward de acum pe Edward din trecut, acesta a spus că singurul sfat pe care i l-ar da ar fi „să nu dea totul pentru muncă și să mai găsească și momente pentru el”.

La sfârșitul anilor 90 a început să lucreze la Vogue Italian, după 10 ani a fost chemat să lucreze pentru American Vogue, iar după încă 7 ani a fost chemat la un interviu pentru un post de editor Vogue. Deși a crezut că nu are șanse, acesta a fost momentul în care cariera lui Edward a început.

Citește și