• Elon Musk i-a îndemnat pe oameni să aibă mai mulți copii, deoarece spune că nu sunt „destui oameni” pe Pământ.
  • Fondatorul Tesla a acordat un interviu online cotidianului Wall Street Journal, contrazicând afirmațiile specialiștilor cum că este nevoie de un control al populației pe glob.

Într-un interviu virtual acordat marți, 7 decembrie, cotidianului Wall Street Journal, fondatorul miliardar a contrazis afirmațiile potrivit cărora este nevoie de un control al populației pe glob.

Vorbind despre cea mai recentă inovație a sa, Tesla Bot, în cadrul Summit-ului Consiliului CEO al WSJ, Musk a spus că umanoidul are potențialul de a fi un substitut al muncii umane.

„Nu sunt suficienți oameni, nu pot să subliniez suficient acest lucru”, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Și totuși, atât de mulți oameni cred că sunt prea mulți pe lume și cred că populația crește necontrolat. Este complet opus”.

În 2017, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Lund din Suedia, a constatat că un copil născut în lumea dezvoltată lasă o amprentă de carbon de 58,6 tone metrice pentru fiecare an din viața lor.

La vremea respectivă, autorii au recomandat că o modalitate prin care oamenii ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră este de a avea mai puțini copii.

În plus, la începutul acestui an, ducele și ducesa de Sussex au primit un premiu din partea organizației caritabile Population Matters, pentru decizia lor de a avea cel mult doi copii.

„A avea o familie mai mică reduce impactul nostru asupra Pământului și oferă o șansă mai bună ca toți copiii noștri, copiii lor și generațiile viitoare să înflorească pe o planetă sănătoasă”, a declarat organizația caritabilă într-o declarație în luna iulie.

Contrazicând afirmațiile ecologiștilor, Musk a declarat: „Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a natalității. Dacă oamenii nu vor avea mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele”.

Când a fost întrebat de WSJ dacă acesta este motivul pentru care are atât de mulți copii, Musk a glumit: „Încerc să dau un exemplu bun. Trebuie să pun în practică ceea ce spun”.