• Englezii lansează o carte pentru copii despre bulimia Prințesei Diana.
  • Autorii vor să-i învețe pe copii despre cum să identifice bulimia.
  • 110.000 de copii cu vârste între 5-10 ani suferă de bulimie în UK.

Adunați-vă, copii – în jurul lui Lady D. La 27 de ani de la moartea prințesei Diana, englezii lansează în noiembrie o carte pentru copii în care arată lupta prințesei de Wales cu bulimia, boală de care a început să sufere după ce a aflat că „inima soțului ei era dată altcuiva”.

Autorii cărții vor să se folosească de experiența prințesei Diana ca să-i învețe pe copii să ceară ajutorul atunci când au probleme și să știe cum să identifice simptomele bolii înainte de a fi diagnosticați cu ea.

În prezent, peste 100 de mii de copii cu vârste între 5 și 10 ani suferă de bulimie în Anglia.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Doru Pușcașu e muzician și membru al trupei Om la Lună, dar e și părinte. Spune că inițiativa nu rea: „Mi se pare în regulă, deși am copii mici, să le vorbesc despre bulimie. Poate unele sunt duse la extrem, dar cred că e bine ca cei mici să înțeleagă că există boli, dar și tratamente”.

„Lumea nu mai este doar în interiorul familiei tale sau a bulei tale protectoare. Cred că o să mai dureze o generație în care să se mai regleze părinții cu copiii, informația cu non-informația. Cu siguranță, o să mai durează până o să găsim echilibrul, ca părinți și ca oameni”, a spus Doru Pușcașu, la ȘTIU, pe Alpeh News.

Citește și