- Pe 13 septembrie este sărbatorită Ziua Naţională a Pompierilor
- Peste 1.400 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel national.
- Sute de pompieri s-au mobilizat zilele trecute pentru a dona sânge!
Douăzeci și patru cu șaptezeci și două. Așa e programul de lucru al unui pompier. Adică 24 de ore e la muncă, 72 acasă. E lungă și complicată o tură a unui salvator, mai ales că nu sting doar incendii. Azi e ziua lor.
Ilie Florin, șef gardă intervenție: Este ziua care ne reprezintă, mai este şi ziua de naştere plus ziua în care voi ieşi la pensie. Am mai bine de 1.000 şi ceva de incendii de-a lungul celor 27 de ani în Bucureşti, vreo 15 ani efectiv de stat în bocanci 24 din 24.
Bogdan Toma, ofiţer specialist relaţii publice la ISU: Este un moment de sărbătoare, al nostru. Din păcate ne aflăm în plină pandemie. Le transmit colegilor mei multă sănătate, putere de muncă şi să ne întoarcem toţi cu bine.
Pompierii nu trec doar prin foc pentru a ne salva. Hai să vezi şi tu cu ce se ocupă mai exact. Mai ales de când a lovit pandemia.
Bogdan Toma, ofiţer specialist relaţii publice la ISU: Dacă până înainte oamenii ne ştiau doar stingand incendii, iată-ne aflaţi în 2020 în momentul în care pompierul le face pe toate.
„Sunt intervenţii la care lucrăm pentru descarcerarea unor vehicule căzute în apă, sunt intervenţii de recuperare şi salvare persoane sau căutări de obiecte”.
„Ar fi cele în care întâlnim copii. Fiind şi părinte, ne emoţionează stările părinţilor”.
„Aduce satifactie faptul că am ajuns să salvăm vieţi omeneşti, bunuri, oameni aflaţi în disperare, în dificultate”.
„În momentul în care ajungi şi îţi mulţumeşte pentru acordarea primului ajutor”, mărturisesc câțiva dintre eroii pe care-i sărbătorim astăzi.