• Ce se ascunde în spatele termenului de fraysexualitate și cum puteți recunoaște comportamentul acestei forme de orientare sexuală.
  • Fraysexualii consideră că cealaltă persoană este atrăgătoare din punct de vedere sexual doar până când se dezvoltă sentimente și legătura se adâncește.
  • Pentru fraysexuali, dacă lucrurile devin mai intime și mai apropiate între parteneri, interesul sexual dispare.

Faci sex cu cineva de ceva timp și lucrurile devin din ce în ce mai intense între voi. Lucrurile merg așa cum vă doriți, vă cunoașteți mai bine și se pare că, încet-încet, dezvoltați sentimente pentru partenerul dumneavoastră. Și apoi se întâmplă: brusc, interesul tău sexual față de cealaltă persoană scade brusc. Vă sună cunoscut acest model? Cu siguranță nu sunteți singuri. Aflați ce legătură are termenul fraysexuality.

Ce înseamnă fraysexualitate?

Terapeutul sexual Ty David declară pentru Man’s Health: Fraysexual (cunoscut și sub numele de ignotasexual) este o orientare sexuală care descrie o persoană care este atrasă doar sexual de cineva cu care nu are nici o legătură emoțională și care adesea își pierde atracția sexuală pe măsură ce se apropie de cealaltă persoană.”

Astfel, fraysexualii (to fray” se traduce prin a se uza”) consideră că cealaltă persoană este atrăgătoare din punct de vedere sexual doar până când se dezvoltă sentimente și legătura se adâncește. Prin urmare, ei consideră că persoanele pe care tocmai le-au cunoscut sunt deosebit de atractive. S-ar putea spune: cu cât persoana este mai ciudată, cu atât mai atractiv este efectul. Dacă lucrurile devin mai intime și mai apropiate între cei doi, interesul sexual dispare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dar atracția romantică poate rămâne în continuare. Așadar, fraysexualii nu sar neapărat de la o relație la alta. Cu toate acestea, pe termen lung, viața lor sexuală are de suferit, ceea ce poate fi o problemă pentru un parteneriat existent pe termen lung. Dar ceea ce nu înseamnă fraysexualitate este enumerat de educatorul în asexualitate Cody Daigle-Orians pe contul său de Instagram @acedadadvice:

Pierderea pur și simplu a interesului față de cealaltă persoană(e)
Semne că ceva este în neregulă în mod fundamental cu parteneriatul
Incapacitatea de a se concentra asupra partenerilor
Să fie imatur” pentru că nu se poate angaja într-o relație pe termen lung
Îi place să schimbe frecvent partenerii

Opusul demisexualității

Potrivit Western Aces, un ghid al asexualității creat inițial pentru studenții de la Western Washington University, fraysexualitatea face parte din macro-eticheta asexualității și este considerată opusul termenului mai comun demisexualitate. În cel de-al doilea caz, indivizii pot simți dorință sexuală față de alții doar dacă aceasta este precedată de un atașament emoțional.

Apropo, nu contează la ce identitate de gen aparții sau ce orientare sexuală ai pentru a te identifica cu fraysexualitatea. De exemplu, cineva poate fi homosexual sau heterosexual și în același timp fraysexual. Mai mult, poate apărea atât în relațiile monogame, cât și în cele nemonogame, a declarat psihoterapeutul newyorkez Tarynn Dier pentru Women’s Health.