• Medicii de la Cedars-Sinai le recomandă femeilor vibratoare, pe lângă o viață echilibrată și sănătoasă.
  • Studiile recente au arătat că masturbarea are efecte pozitive asupra sănătății fizice și psihice a femeilor.
  • Vibratoarele le sunt utile femeilor cu incontinență urinară.

Mâncați sănătos, faceți mișcare, dormiți și… folosiți un vibrator. Asta le recomandă medicii de la Centrul Cedars Sinai din California pentru sănătatea sexuală.

Medicii au observat că vibratoarele le sunt utile femeilor care au incontinență urinară, pentru că întăresc mușchii perineului și celor care au vulvodinie, adică dureri în timpul actului sexual. Vor acum să continue studiile, să vadă în ce alte afecțiuni ale aparatului reproductiv pot fi utile jucăriile sexuale, în funcție de tipul acestora.

Studiile recente au arătat că masturbarea are efecte pozitive asupra sănătății fizice și psihice a femeilor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

O echipă de urologi de la Centrul Cedar-Sinai din California intenționează să demonstreze că vibratoarele nu sunt doar jucării sexuale, ci și dispozitive terapeutice pe care medicii ar trebui să le poată prescrie pacienților lor.

Masturbarea cu vibrator reduce scurgerile urinare prin întărirea mușchilor perineului. Dar și la femeile cu vulvodinie, deoarece vibratoarele reduc durerea și îmbunătățesc plăcerea sexuală.

Femeile inteligente fac jucării inteligente

Într-o industrie dominată în mod tradițional de bărbați, din fericire, tot mai multe femei încep să producă jucării sexuale inovatoare. Liz Klinger este co-fondator și CEO al Lioness, o marcă de aplicații și vibratoare „inteligente” care utilizează inteligența artificială.

În 2020, ea a lansat o platformă de cercetare unde utilizatorii pot participa la studii medicale sau științifice, dar și să-și pună întrebări despre sex.