• Majoritatea oamenilor asociază cuvântul sex cu experiențe plăcute.
  • O viață sexuală sănătoasă și împlinită este sinonimă cu bunăstarea.
  • Trecerea prin experiențe neplăcute este, de asemenea, un factor destul de comun care determină scăderea dorinței sexuale.

Majoritatea oamenilor asociază cuvântul sex cu experiențe plăcute. Cu toate acestea, se pare că există persoane pentru care intimitatea se simte mai degrabă ca un fel de obligație sau ceva neplăcut, deși înainte era altfel. Există o serie de factori cronici care pot reduce dorința sexuală, iar astăzi vom evidenția câțiva dintre ei.

Stresul

O viață sexuală sănătoasă și împlinită este sinonimă cu bunăstarea. Cu toate acestea, există multe persoane care trec prin greutăți înainte de a o obține. O serie de factori care, în general, nu sunt luați în considerare pot influența această relație. Așa este cazul stresului. Acesta este unul dintre aspectele care afectează cel mai mult, dar căruia majoritatea oamenilor nu îi acordă suficientă atenție. Un nivel ridicat de stres duce la o creștere a producției de cortizol și la o scădere a testosteronului.

Ca urmare, dorința de sex poate scădea. Activitățile de rutină, cum ar fi mersul la serviciu, întâlnirile, traficul, treburile casnice, îngrijirea copiilor sau alte sarcini, provoacă niveluri ridicate de stres. Apoi, o persoană se simte obosită și vrea doar să doarmă, ceea ce afectează adesea relațiile sexuale.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Luarea anumitor medicamente

Atunci când urmați un tratament medical serios, cum ar fi chimioterapia pentru cancer, este normal să aveți efecte secundare neplăcute. Unele dintre cele mai frecvente sunt oboseala și greața, care pot duce la scăderea libidoului. Trebuie remarcat faptul că acestea cauzează adesea probleme de stimă de sine din cauza schimbărilor fizice și a dezechilibrelor hormonale.

Un alt caz foarte frecvent este utilizarea pilulelor contraceptive, care sunt asociate, mai ales în primele etape de utilizare, cu scăderea libidoului. În orice caz, efectul dispare odată cu continuarea consumului. Același lucru este valabil și pentru unele antihistaminice sau antidepresive triciclice. Prin urmare, dacă se constată probleme în acest domeniu, cel mai bine este să vă consultați medicul și să aflați dacă tratamentele provoacă efectul secundar indicat.

Leziuni cauzate de experiențe neplăcute

Trecerea prin experiențe neplăcute este, de asemenea, un factor destul de comun care determină scăderea dorinței sexuale. Acest lucru se întâmplă, de obicei, atunci când nu te simți complet confortabil cu partenerul tău sau a existat o acțiune care ți s-a părut nesatisfăcătoare.

Prin urmare, dacă sunteți cu un partener cu care vă simțiți în siguranță, cea mai bună soluție este să mențineți comunicarea și să obțineți un echilibru între voi doi. Nu uitați, o experiență neplăcută nu trebuie să devină o problemă pe termen lung.

Stima de sine și problemele de securitate

Dacă cineva trece prin probleme de stimă de sine și de securitate, poate simți o scădere a dorinței sexuale. În acest sens, persoanele care nu-și acceptă propriul corp și au o stimă de sine scăzută pot suferi de o lipsă totală de dorință sexuală. Acest lucru înseamnă că cineva cu o imagine de sine scăzută se va simți incapabil să își satisfacă partenerul sau chiar să se bucure pe deplin de această experiență.

În cazul în care se constată aceste semne, este important să se ia măsuri, deoarece acestea tind să se agraveze pe termen lung. Ca urmare, pot apărea disfuncții sexuale.