Femeile nu mai simt dorință pentru soții lor când ajung la această vârstă

femeie Foto: Hepta
  • Dorința unei femei pentru soțul ei se diminuează după ce împlinește 40 de ani, potrivit unui studiu.
  • Dar libidoul rămâne în rest sănătos până la 80 de ani, cu niveluri aproape neschimbate.
  • Cercetarea arată că femeile preferă din ce în ce mai mult să se descurce singure în dormitor la o vârstă mai înaintată.

O femeie nu mai simt dorință pentru soțul ei sau cel puțin se diminuează după ce împlinește 40 de ani, potrivit unui studiu.

Dar libidoul rămâne în rest sănătos până la 80 de ani, cu niveluri aproape neschimbate.

Cercetarea arată că femeile preferă din ce în ce mai mult să se descurce singure în dormitor la o vârstă mai înaintată.

Una dintre teorii este că acestea își pierd interesul pentru un partener pe măsură ce fertilitatea scade și devin mai încrezătoare în propriile nevoi.

În schimb, bărbații continuă să își dorească soțiile până la 70 și 80 de ani, nivelurile de atracție fiind neschimbate.

Bărbații sunt mai puțin predispuși la vagabondaj după 50 de ani, se arată în studiul realizat pe 8.000 de persoane de către oamenii de știință germani și scoțieni.

Experții cred că bărbații își pierd pofta din tinerețe pentru străine atrăgătoare pe măsură ce se concentrează asupra familiei.

Scriind în Archives of Sexual Behavior, cercetătoarea Larissa Wieczorek, de la Universitatea din Hamburg, a declarat: S-ar putea ca dorința sexuală a femeilor să fie influențată de planificarea familială și să fie mai mare la vârstele la care multe femei doresc să devină mame”.

Terapeutul sexual Phillip Hodson a declarat că studiul a constatat că partenerii se străduiesc să își comunice nevoile.

El a continuat: După 40 de ani, femeile au adesea încrederea și timpul necesar pentru a se bucura de un sex mai bun, în timp ce bărbații nu văd nevoia de a schimba lucrurile, devenind adesea leneși în materie de sex”.