• Oamenii singuri miros diferit, potrivit științei. Potrivit unui nou studiu, femeile pot adulmeca un bărbat singur.
  • Autorii studiului spun că un miros puternic poate ajuta de fapt bărbații necăsătoriți să își semnaleze disponibilitatea față de femei.
  • Cercetarea publicată în revista Frontiers in Psychology sugerează că mirosul corporal al bărbaților căsătoriți diferă de cel al bărbaților singuri.

Oamenii singuri miros diferit, potrivit științei. Potrivit unui nou studiu, femeile pot adulmeca un bărbat singur. Cercetarea publicată în revista Frontiers in Psychology sugerează că mirosul corporal al bărbaților căsătoriți diferă de cel al bărbaților singuri.

Cercetătorii de la Universitatea Macquarie din Australia au cerut unui număr de 82 de femei heterosexuale să evalueze mirosurile corporale a 91 de bărbați (46 de bărbați singuri și 45 de bărbați în parteneriat). Au făcut acest lucru oferindu-le bărbaților un tricou alb și curat și cerându-le să îl poarte timp de cel mult 24 de ore, până când o cantitate semnificativă de transpirație a fost absorbită la subsuoara tricoului”.

După ce tricourile au fost colectate, femeile au fost rugate să miroasă șase articole de îmbrăcăminte diferite și li s-a dat și o fotografie a bărbaților în cauză.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În concordanță cu ipoteza noastră, mirosul corporal al bărbaților singuri a fost evaluat ca fiind mai puternic decât mirosul corporal al bărbaților în parteneriat”, au scris autorii studiului. Am constatat, de asemenea, că fețele bărbaților singuri au fost evaluate ca fiind mai masculine decât cele ale bărbaților în parteneriat, dar numai în rândul femeilor cuplate.”

Cercetătorii au explicat că mirosul ar putea ajuta femeile să găsească parteneri potriviți. Dintr-o perspectivă evoluționistă, ar putea fi avantajos pentru femei să detecteze semnalele chimice care conturează cuplul și, în cele din urmă, să evite să curteze bărbații parteneri (în special cu urmași) din cauza resurselor relativ reduse pe care le pot oferi”, au spus ei.

Deși acest studiu nu a testat nivelul de testosteron al participanților, cercetările anterioare au arătat că bărbații singuri tind să aibă un nivel de testosteron mai ridicat decât cei care au o relație.

Un miros corporal mai puternic ar putea să te ajute să ieși mai mult în evidență. Ar putea semnala dominanța„, a declarat Mehmet Mahmut, unul dintre autorii studiului, pentru Newsweek. Oamenii de știință nu au putut concluziona cu exactitate de ce există această diferență, dar au emis o teorie: „Testosteronul este asociat cu obiceiurile de căutare a partenerului„, a spus Mahmut.

„Știm din cercetări anterioare că un nivel mai ridicat de testosteron este legat de un miros corporal mai puternic… Bărbații potențial singuri au niveluri mai ridicate de testosteron.