• Femeile pot trece printr-o multitudine de stări în timpul sarcinii.
  • Depresia postpatrum poate dura până la un an după naștere.
  • Depresia afectează până la 20% din femeile din SUA.

Sarcina vine la pachet cu o multitudine de stări, iar femeile trec de la entuziasm la îngrijorare într-un timp foarte scurt. Femeile se pot confrunta cu o depresie prenatală sau cu una postpatrum, ce poate dura până la un an după naștere. Asta arată un nou studiu.

Știu femeile când si cui să ceară ajutor într-o astfel de situatie?

„De cele mai multe ori, când se întâmplă această afecțiune, nu suntem conștienți. Este important ca acestea să fie informate cu simptomele tipice, dar mai ales cei din jur. Sunt semne clare că e vorba despre o depresie postpartum atunci când mama nu se mai poate ridica din pat, nu vrea să facă duș. Se poate ajunge chiar ca mama să aibă gânduri de suicid sau să facă rău bebelușului.

Acestea sunt semne care pot duce familia, nu mama, ci întreaga familie, la psihiatru. Fără tratament medicamentos este greu să o combați”, a declarat Ana Maniță, pentru Aleph News.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Stigma depresiei

„Se așteaptă de la femei să le facă pe toate, repede, pentru că așa e societatea. Nu se poate. E un standard pe care femeile îl impun singure. În momentul în care devi părinte se schimbă totul, dar mamele nu trebuie să renunțe la ele”, a mai adăugat aceasta.

Citește și